Broderi – here I come!

Lyllos mej som får starta en ny vecka med strålande sol utanför fönstret och ingen halka på vägen.

I helgen besökte jag Broderiutställningen på Jamtli. Jag blev tokinspirerad! Så fint, så fiffigt, så underfundigt och till synes så enkelt. Jag vet förstås att det inte är enkelt, men ändå. Alla fina små tavlor där bara fantasin fått sätta färg. Stygnen var olika, trådarna var olika, underlaget var olika. Nån hade broderat så fantastiskt fint på en BH, stenar och glasbitar och knutar av garn. Och allt var mycket personligt, vackert, gulligt och roligt.

Nu vill jag bli en sån där – alltså en sån som sätter sig med en tygbit som man hittat i en låda som kanske tillhört en gammal mormor, med garn i olika färger och kvaliteter. Problemet är att jag sen länge slängt det mesta av gamla saker, självklart även trasiga lakan. Men lakanspetsar har jag kvar. Jag kanske kan köpa en ny tygbit?? Och en och annan gammal BH ska jag väl kunna skaka fram. Fast, det tror jag går bort, jag har så stor storlek så den skulle aldrig bli klar.

Det största problemet är nog inte underlaget utan mer hur jag ska få till motiven. Jag har en otrolig fantasi, inte tu tal om det. Men jag är urusel på att teckna. När jag ritar med barnbarnen kommer jag alltid dragande med en hundkoja. När dom frågar var hunden är så påstår jag att den är inne i kojan. Eventuellt gör jag ett storhus också, med rök ur skorstenen. Och kanske en gran. Men där är det stopp, jag kan inte få till mer.

Det var som när det på – var det 60-talet? – var så populärt att måla på porslin. Otaliga kurser vände sig till ”Nybörjare eller den som är mer driven i porslinsmålning”. Jag hade flera kompisar som tillverkade kaffeporslin å det vackraste. Jag såg framför mej hur mina koppar bara skulle bestå av en och annan hundkoja och dessemellan några streck i olika färger. Den kursen gick jag inte på!

Men kanske är det dags nu… jag grunnar på saken… kanske blir jag en brodös!!

Läste i morse om nya våldsamheter på äldreboende. Och jag som bara gruvat mej för att det kommer att bli så himla tråkigt där!

 

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Broderi – here I come!”

  1. Tror nog att det kunde bli en fin tavla ett hus och en hundkoja och lite blommor runt omkring. Blommor är ju bara tre stygn med nålen. Problemet är att sätta igång och komma sig för. Jag har ju gjort ulltavlor i massor och då måste man brodera lite grann med garn. Synd att jag inte är i stan för då skulle jag gå och titta på utställningen. Kul,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *