Koncentrationssvårigheter

Funderar på vad jag ska ta… tror jag ska ta och fundera ut nåt riktigt konstigt och udda ämne som jag kan fördjupa mig i. Vid en diskussion med grannen idag pratade vi om OS-ringarna. Han visste färgen och på en enda ring när visste han också placeringen. Jag har förstås ingen aning. Varför det blev dom där färgerna visste jag inte heller.

Då kom jag på idén. Jag borde lära mig det. Eller nåt annat konstigt. Som ingen kan syna, som ingen har tänkt på och som ALLA skulle bli imponerad av att jag kan. Tänk att få släppa bomben på nästa syjunta att: ”Ja, den röda färgen i OS-ringen symboliserar ju Amerika och dom andra symboliserar de andra världsdelarna. Den röda ligger förresten längst upp till höger.” Då skulle nog synålarna snälla av.

Eller kanske kunde man tänka ut nåt riktigt svårt och obegripligt om rymdforskningscentret i Kiruna? Eller om Michael Ludwig Nemmers, som delar ut ett musikpris, i år till Esa Pekka Salonen. Kanske kunde man ta och dra en historia om Mickes liv och leverne där borta i Amerika.

Det skulle väl kännas bra och vara roligt? Att lära sig något på djupet? Något udda och intressant? Men samtidigt, hur skulle det kunna gå?

Jag som har så svårt att koncentrera mig. Här kommer ett litet exempel: Efter ett tandläkarbesök där man än en gång påpekade fördelen med att använda elektrisk tandborste, så gick jag hem till min. Jag har en sen länge. Tänkte att det ska jag väl klara den här gången. Och så börjar jag.

Tankarna:

-Nu gäller det att vara strukturerad, jag börjar längst ner till vänster och sen går jag lugnt och metodiskt runt upptill och nertill.
– Var är jag nu? Är jag klar där nere?
– Kan ju gå dit på slutet ifall jag missat något.
– Nu kör jag upptill. Insidan först.
– Nu är jag mittfram. Var jag klar med insidan?

Till slut kör jag så det ryker ur munnen. Upp och ner, fram och tillbaka. Rätt som det är kör jag mitt över. Det känns inte bra så nästa kväll tar jag tandborsten igen.

Nej, jag får nog ta mej en funderare på min framtida inriktning. Förmodligen har jag imponerat klart på omgivningen. Kanske gäller det bara att lalla med och instämma i vad alla andra säger? Eller kanske inte? Jag ”v-ente”.

 

 

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Koncentrationssvårigheter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *