Åsiktslös och medioker är mitt namn

Jag minns den ljuva tiden… då när jag var ung och hade åsikter om allt och alla. Allt som jag inte kände till och en del som jag kände till. Om händelser i Sverige och i Världen, om  artister och kungligheter och medmänniskor och kompisar. Ja allt kunde jag uttala mej om med stor träffsäkerhet och inlevelse.

Och nu är jag osäker på det mesta. Jag är som mest på topp när jag ska klaga på extrapriserna på Maxi eller ifall nån expedit varit snorkig. Men när det gäller de stora sakerna då blir jag svarslös.

Jag är ju säker på att jag avskyr nazister i alla former. Nu hör jag om manifestationer och konfrontationer från inte bara nazister utan om vänsterradikala, antifascistisk fraktion AFA, revolutionära fronten, autonoma och gud vet vad. Jag hänger inte med. Igår på Debatt så diskuterade dom från så många olika håll och ideologier så jag blev alldeles snurrig. Så jag får erkänna att när det gäller flertalet extrema politiska ställningstaganden så står jag mig slätt. Jag är säker på att jag inte delar deras åsikter eftersom dom verkar alldeles för extrema och konstiga, men jag kan inte göra inlägg i debatten och tala om varför.

Jag har nog bekymmer med att yttra mej om Lillänge. Svårt att säga bestämt ifrån vad jag tycker. Den enda åsikt jag skulle kunna föra fram är att det inte känns så kul att ”gå på stan” genom att åka till Lillänge. Hur kul är det att vandra runt bland bilparkeringen och sen in i en dörr och sen in i nästa… Nej tacka vet jag att flumma runt på Prästgatan lite här och där och dessemellan koppla av med en fika på Wedan. Det kallar jag att gå på stan. Men det är väl ingen åsikt som direkt är bärande i diskussionerna om ett köpcentrums vara eller inte vara.

I många diskussioner blir jag nu lite som Gösta Ekman när han i en sketch ska välja Expressen eller Aftonbladet. Kanske den eller kanske den – eller jag ”v-ente”. Mespotta, det är vad jag är!

Som alla vet är jag i alla fall stark anhängare av handarbeten av olika slag, städning undantagen. Läste idag i DN att man kan börja sticka tröjor till pingviner, dom kan frysa  om dom får olja på sig. Yesss, jag tror jag ska sticka en i vitt och blått, det kommer att stå sig fint mot hav och klippor.

Trevlig helg på er alla….

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *