Vädret ett snösäkert samtalsämne

Jag och många med mej klagar på vädret. Vi tycker det är för kallt, för lite sommar, för mycket snö, för lite snö, för halt osv. Vädret är ett givet samtalsämne. Ibland undrar jag om det bara är här uppe i Jämtland som vi ägnar så stor tid åt vädersamtal, kanske är man mer nöjd söderut. Fast visst har man märkt att även stockholmare numera kan förfasa sig över snön och kylan, dom har ju också haft riktig vinter i flera år nu.

Därför måste jag såklart nämna att jag inte alls är glad åt att det börjat snöa igen. Jag gick på samma nit som så många år tidigare. Jag trodde att vi skulle få en rekordtidig vår. Och jag lämnade den ena tvärsäkra kommentaren efter den andra om att ”till påsk har vi ingen snö och det gör inte mej nåt”. Nu är jag inte lika säker längre.

Nåja nu är det i alla fall så att jag drar på semester till varmare breddgrader. Jag slipper snön och ni slipper mej ett tag.

Jag ska ha det jättehärligt och detsamma önskar jag eder…

Publicerat av

En kommentar till “Vädret ett snösäkert samtalsämne”

  1. Det kan bero på att vi är mer beroende av vädret än vad man är söderut. Inte blev man glad när snön började falla igen och det är vitt igen men precis som du så drar jag söderut till helgen, visserligen bara till Skåne men förhoppningsvis är det inte snö där. Kanske kan till och med någon liten tussilago glädja en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.