Hemma på min gata i stan

Tillbaka i stan efter två härliga veckor på Kanarieöarna. Som alltid är det svårt att beskriva hur veckorna varit, det känns som att det blir lite torftigt och det känns som att alla man träffar tänker ”ja men det är klart att det var varmt och att det var härligt… kom med nåt nytt”.

Till synes ganska enkla saker känns lite löjliga att berätta om. Och ändå är det just dom som är resan. Känslan av att sätta sig vid dukat bord, äta nystekt fisk, sippa på en läskande drink ur ett sugrör med en palm på, få en nygjord omelett till frukost, ligga under ett parasoll och bara känna vinden som rufsar om i håret och gör att palmerna långt där uppe vajar lite. Att gå längs havet och det liksom sticker i ögonen för att det är så ljust och att havet har så fin färg. Att sjunka ner med tårna i den våta sanden och få säga ”oooh” när saltvattnet ibland stänker ända upp till knäna.

Förr, när jag jobbade, gick flera dagar i början på semestern åt till att vila upp sig. Minns att det alltid var väldigt mycket att göra innan man kunde ge sig iväg med gott samvete. De första dagarna låg jag som en död sill på solstolen och nickade till flera gånger om dan. Nu var det annat. Jag var så utvilad och pigg så att jag redan från dag 1 och minut 2 låg och spanade efter nåt att fästa ögonen på. Jag sov inte en minut. Det fanns så mycket att kolla på. Alla kläder, alla baddräkter.  Alla människor; snygga och mindre snygga, långa och korta, tjocka och smala. Att lyssna på alla språken, som faktiskt mest var tyska på vårt hotell. Jag har ju läst tyska och ibland brukar jag lura i barnbarnen att jag KAN tyska. Men det är alltså helt fel, jag kan inte göra mej förstådd ett dugg. För detta har jag nyliga bevis.

Och nu är allt ett minne blott. Men vad gör väl det när man kommer hem till klarblå himmel och strålande sol, när man kan ta ett andetag och det känns som att friskluften går rakt genom hela kroppen och inte stannar till förrän nere vid de solbruna tårna.

Vad jag har det bra! Trevlig helg på er alla!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *