Mycket ska man va med om

Nog har jag stickat mycket i min dag som inte riktigt blev som jag tänkt mej. Tröjan eller koftan har sett väldigt bra ut och påmint mycket om den som snyggingen på bilden av beskrivningen har på sej, men på mej har den inte blivit lika passande. I såna fall har jag sur sur sur lagt verket längst in i garderoben och där har det fått legat ett otal antal månader. Tills jag en dag, utan att jag nästan märkt det själv, petat ner den i en påse som ska lämnas till Röda Korset. Då har jag en och annan gång tänkt att det blir synd om den som köper eller får den här, den ser ju så bra ut men ack vad man bedrar sig. När den kommer på kroppen…. Fast man kan ju ha olika kroppar förstås! Tänkte inte på det.

Nu har jag som bekant sedan en tid tillbaka hamnat i en situation med mer begränsad likviditet. Och nu känns det hemskt att kasta bort allt GARN…. Så igår satt jag x antal timmar och repade upp hela tröjan. Den som skulle bli så fin till vita byxor i sommar när jag är lite brun och rött och vitt på sommaren är ju så fint!!!

Nu ser jag det hela som ett led i mitt ständiga projekt ”Få dan att gå”, hädanefter benämnt FDAG. Det gjorde den. Timmarna gick medan jag svor och klippte. Tröjan var som man kan se randig och jag hade knutit ihop trådarna och sen hade jag fäst och fäst och fäst och sytt och sytt och sytt. Nästa gång jag stickar nåt ska jag fuska lite mer när jag syr ihop. Påttifall…

Så nu kommer nästa fråga. Vad ska jag göra av garnet? Och därmed inträder fas 2 i mitt projekt ”FDAG”. Det blir till att spana på nätet dagen i ända tills jag hittar nåt fiffigt mönster.

Men innan dess ska jag på gymet. Behöver väl inte nämna att jag tycker det är onödigt att det snöar idag. Ha en härlig vecka!

Publicerat av

2 reaktioner till “Mycket ska man va med om”

  1. Nog är det onödigt att det ska snöa nu igen när det borde vara vår och bart och varmt och skönt.
    Ja vad ska du göra av garnet. Polkagrisrandiga gardiner kanske eller varför inte virka spetsar i tvåfärgat att ha i köksskåpet eller skafferiet om du har något. Visa vad det blev när du bestämt dig.

  2. Jag lovar att du ska få veta. I synnerhet om jag bestämmer mej för tvåfärgade spetsar i köksskåpen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *