Ut med det tunga och varma..in med lätt och ljust

Jag springer gärna dom där stegen. Ut ur huset, över gården, ner i källarn, in i förrådet. Lämna, hämta. Upp igen och ner igen…..

Jag ställer bort vinterskorna. Va roligt det är! Oftast är jag för tidig, men spikskorna måste väl ändå vara färdiganvända för i år? Det kan väl knappast bli en halka så svår att jag måste fram med dubbarna? Nej, det bestämmer jag att det inte blir.

Och värsta dunjackan, som jag faktiskt bara använt några gånger i år. Den kan gärna få hänga där nere ett jätttelångt tag. Och så smyger jag med mej den vita vårjackan. Tidigt, men det är så kul att se den hänga här uppe och bara vänta tills det blir dags. Lite lättare skor får också följa med upp och in.

Och inne är det dammigt och smutsigt och härligt. Snart får jag ta itu med vårstädningen. Men först ska påsken firas och det blir på lantstället. Där kan jag dra in med dammsugare och såpa och tokstäda nästa vecka. Ska bli härligt. Har jag tur så finns det ingen snö så då behöver jag inte åka skidor alls i år. Man har olika önskedrömmar här i livet.

Ser alltså fram emot helgen med tillförsikt. 4 par skor mindre i skohyllan och 2 dunjackor mindre trångt på klädhängare i kapphyllan.

Trevlig helg hör ni….

Publicerat av

En kommentar till “Ut med det tunga och varma..in med lätt och ljust”

  1. oj oj oj akta dig för sjutton. Man vet ju hur aprilvädret är. Rätt var det är så snöar det igen och blåser isande vindar så jag har då inte satt undan vinterjackan och inte vinterskorna heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *