Ut i skogen ska jag gå …

Hur kan man tycka att det är så mysigt med en plaskvåt gräsmatta. En massa murkna, ruttna och blöta löv som ligger tätt tätt och bildar en butter mörkbrun sörja.  Och hur kan man tro att luften absolut är avsevärt mycket hälsosammare på just det här stället än 8 mil längre bort?

Igår besökte jag vårt Lantställe (som jag sagt tidigare så avstår jag från benämningen ”Stuga” eftersom det låter så futtigt) för första gången sen i oktober. Ganska djärvt, men jag litar på att allt ska fungera under långa vintern trots obefintlig tillsyn. Jag skred in, skruvade på vattenkranen, satte på värme och kylskåp, kokade en kopp kaffe och kunde alltså  konstatera att det gick bra i år också.

Sen gick jag omkring en lång stund och bara log. Plockade upp några pinnar här och där, det finns massor med pinnar och kvistar överallt. Hoppade lite på isflaken som ligger kvar lite längre ner på tomten, när jag kommer tillbaka tar jag spaden och hackar. Det är skitkul…

Vände hemåt med glatt hjärta, värmen är på och tills på onsdag är det varmt och skönt i huset. Då kan jag ta och storstäda, påskpynta och sen ska jag ut och jobba på tomten. Längtar!

Ha en härlig före-påsk-vecka!

 

Publicerat av

3 reaktioner till “Ut i skogen ska jag gå …”

  1. Då hoppas jag på en fin påskhelg och må solen skina och nordvästan hålla sig i styr så vi inte blåser bort i snålblåsten. Om inte annat får vi väl ta kvasten och dra iväg mot varmare trakter.

    1. Ställ unna kvasten de bli ingen västa, de e klart de bli klart så sola skin, de klart de bli e mysiga Påskhälj, Å I GÅR SÅG JA FÖRSTE RINGÄRLA FÖR I ÅR ! Va de värmde. GLAD PÅSK TILL ER ALLA ! Fr. Borglunda

  2. Anita: Tack för din hälsning och tack för alla hälsningar. Det är så roligt att se att nån läser mina små betraktelser. En Glad Påsk till dej med!

    Bertil: Det är klart det blir en mysig påskhelg. Det är alltid mysigt att komma till östjämtland i allmänhet och Narasjön i synnerhet. Ha det så bra du med och hälsa alla som besöker dej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *