Glad påsk!

I flera år nu har vi varit fler än två personer på påsk. I år ser det ut att bli annat. Än så länge är det bara jag och den andre personen i hushållet som drar österut. Kanske får vi ”hem” ett av barnen också men om detta svävar vi än så länge i ovisshet.

Oavsett det så blir vi max 3 och det borde ju resultera i att min matnota skulle bli mer lätthanterlig. Men icke, nu när vi inte varit på Lantstället sen i september så är det massor som fattas. Förutom påskmaten så finns där inte olivolja, vitlök, mjöl, socker, kaffe, the, vinäger, ris, smör, tandkräm, flingor, sylt mm mm; ja allt sånt där som bara finns här hemma utan att man tänker på det. Så nu blir det till att bege sig till mataffären med en nota lång som alla våra dagar och jag tror t o m att jag ska ta med mej en penna och stryka….. det känns så himla viktigt och arbetskrävande när man kan få stryka nåt från en lång lista. Då kanske nån som ser mej där bland montrarna tänker: ”Ja men se där är det en kvinna som kommer att få det jobbigt i påsk.  Så mycket som hon handlar lär hon få besök av ett otal antal personer!” Ja ni hör … Sånt där larv håller jag jag på …. alldeles som om nån skulle bry sig ifall en dam i övre medelåldern håller i en penna på mataffären!!! Ibland tycker jag faktiskt själv att jag är fånig.

Men roligt är det. Att planera påskmaten. Köpte faktiskt en Året Runt för att kanske få tips på några nya häftiga recept. Där kammade jag noll, där stod bara eländes elände tycker jag. Men korsorden kan ju komma väl till pass.

Nej, det blir nog som vanligt; sill och ägg och lax och lax och sill och ägg och lax och ägg….

GLAD PÅSK!

Publicerat av

2 reaktioner till “Glad påsk!”

  1. Jo så är det hos mig också. Hade ett tag planer på en lammstek men har aldrig gjort något av lamm förut så jag kände att det kanske inte är rätt tillfälle att riskera ett misslyckande när man ska ha minst 11 personer på middag. Det blir som vanligt ägg och sill och lax och lax och sill och ägg. Ha en glad påsk Hoppas vi ses på blåkulla.

  2. Lite nyheter på mitt påskbord. À la ICA-buffé. Jättegott! Till dessert serverade jag påskbakelse med vuxensmak (punsch). Drar till Hovdsjö imorrn men ingen skafferipåfyllnad ännu. Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *