Drag under galoscherna

Nu är det full fart, inte direkt framåt, men hit och dit och upp och ner. Jag är som en gammal travhäst som plötsligt får syn på lite gräs där borta eller här borta eller kanske bortanför där borta. Frustande och stånkande springer jag runt bland olika aktiviteter och sysselsättningar och resultatet blir kaos och ödeläggelse och ingenting blir riktigt avslutat.

Efter hemkomsten till våran gata i stan är vädret fortfarande strålande och jag inser att man kan kratta även här. Vi har många gemensamhetsytor där jag bor och på dom är det helt ok att vara och verka. Vilket många med mej tycker. Så fort man visar sig utanför dörren med en kratta så strömmar en massa trevliga och vårväderslyckliga människor fram ur vrårna. Man har så mycket att prata om när det är vår. Vädret förstås, men mest om hur lycklig och glad man känner sig när man kan lyfta  en kratta och göra fint på gården.

Igår gjorde jag en kaka för nu kan vad som helst hända. Det kan bli många som är fika-sugna och vill hälsa på när vi sitter på uteplatsen. Fast man får förstås komma ihåg att ha varmt om ryggen, för det drar alltid på baksidan av kroppen.

Och inne, inne kan man ju också vara. Putsa fönster? Ja, varför inte. Tvätta alla vinterkläder? Absolut. Byta gardiner? Bara i sovrummet. Ta fram ännu mer sommarkläder och kolla vilka skor man kan ha i år. Inte många kvar efter höstens genomgång där alla som var sönder på lilltån åkte iväg. Synd, dom var ju så sköööna. Måste på stan väldigt snart och kolla skor också.

Alltså. Om ni ser nån ljusbrun, lätt överviktig kvinna i övre medelåldern som springer med en kratta i ena handen och ett tvättmedelspaket och en fönsterskrapa i den andra samtidigt som hon praaaaatar med alla och kvittrar: ”Men vi måste ju sätta oss och dricka vin nån kväll och bara njuta”… då är det med all sannolikhet mej du ser.

God dag på er alla!

Publicerat av

En kommentar till “Drag under galoscherna”

  1. Känner igen mig. Energin börjar plötsligt flöda och man vill göra så mycket och helst allt på en gång. Lite svårt att hålla fokus och man irrar hit och dit med krattan i ena handen och fikabrickan i den andra för den här tiden dyker det upp folk hela tiden som är kaffesugna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *