Nåt för Stortorget

Har precis kommit på en jättebra idé hur man kan få Torget i stan att se mer gästvänligt och trevligt ut.

På Gran Canaria bokade vi in oss på en utflykt en söndag. Vi skulle åka buss på en halsbrytande färd långt upp i bergen till en liten stad där det enligt utsago var en alldeles fantastisk marknad så här på söndagen. Det var kallt och blåsigt och vägarna vi slingrade oss fram på var rena mardrömmen.

Marknaden var inget för oss. Eftersom vi inte skulle köpa sättpotatis, inte heller kunde vi plantera blommor och lökar i det egna landet just då. Köpa frukt och grönsaker kändes inte heller särskilt nödvändigt när vi hade halv-all-inclusive.

Så vi gick och irrade lite, och frös, och längtade tills att bussen skulle åka tillbaka. Plötsligt kom vi till ett torg. Här hade man spänt upp ett tak och man kunde höra musik och sång. Vi gick närmare och jag fick syn på en äldre dam som dansade som en vilde, utan partner.  Hon hade långt lockigt, lite risigt hår, knallröda läppar och stora solglasögon. ”Jaha”, tänkte jag, ”det är väl en sån där speciell dam som finns lite överallt, en sån där som gör som hon vill vare sig det passar sig eller inte”. Vi gick närmare, och då fick jag se massor av ensamma damer som dansade för sig själva. Ja det fanns dansande par där också. Men mest ensamma damer i övre och mer än övre medelåldern.

Jag stod alldeles som förhäxad. Alla var mycket sminkade, hade klätt sig i tajta kläder; leopardtajts eller korta jeanskjolar. På fötterna hade de små skyhöga klackeskor. Och som dom dansade. Antar att det var cha-cha eller rumba eller nåt annat spanskt. Dessutom hängde dom med på alla sånger som tjejen på scenen sjöng.

Det var så härligt att se dom. En helt vanlig söndag i en helt vanlig liten stad på ett litet tråkigt stentorg, där dansade dom och hade urkul.

Självklart hoppade jag med och dansade ensam jag med. Förutom att jag kände mig härligt vild och lössläppt så slapp jag frysa mer under hela resan.

Jag kan riktigt se det framför mej. Hur jag spruttar iväg nerför Samuel Permans gata en vanlig söndag i september. Jag har på mej leopardtajts och dansskor med taxklack (man vill ju inte bryta benen i nåt mer våghalsigt). Jag har burrat upp håret och jag har sminkat mej till oigenkännlighet. Och sen ska jag dansa tillsammans med andra brudar av samma slag. Och vi ska svettas och skratta och sjunga. Och hela tiden står det folk runtomkring och tycker vi är fantastiska att titta på….

DET NI!

Publicerat av

2 reaktioner till “Nåt för Stortorget”

  1. Låter väldigt osvenskt och väldigt härligt. Liksom sånt som inte kan hända här men för sjutton. Säg till när det är dags så kommer jag och studsar runt och klart att jag kan hitta något riktigt häftigt i mina utklädningslådor. Mitt långa rufsiga hår har jag ju redan så full vart. Vi kör!
    Undrar om folk skulle bli glada eller glo på oss med avsmak. Tjejer i vår ålder kan en del tycka är väldigt pinsamma. Synd det.

  2. Hej Anita… Svarade på din kommentar från Narasjön men det gick tydligen inte fram. Kallt? För lite löv? för mycket skog? Frågorna är många, men faktum kvarstår. I mörkaste Afrika har man mobiltäckning men icke på Narasjön.

    Lovar meddela när vi drar ner till Torget…Det skulle se ut det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *