Om man inte har nåt bättre för sig …

Vi tvättar bilen på automattvätt och varje gång sitter jag kvar när tvätten går. Det är jättemysigt och lite läskigt också. För när storborstarna kommer emot mej så tänker jag alltid – den kan ju gå sönder och då får jag bägge mastodontborstarna runt öronen. Eller när storskrapan hasar sig ner hack för hack för att slutligen ta sig precis över taket och spruta på nåt. Då känns det lite skakigt. Men det händer såklart ingenting och jag leker att jag också blivit ren på kuppen (naturligtvis endast ett utslag av min ofattbart dåliga fantasi).

Men nu – anledningen till min frustration… Varje gång vi tvättar får vi en påse som är fylld med tre andra påsar. Det är en för vindrutan och en för instrumentbrädan och en för händerna. Med jättebra våtservetter inuti. Tyvärr är det stört omöjligt att komma in i första plastpåsen. Jag har försökt bita sönder den, dra sönder den och slita i den från alla håll. Den ger inte upp. Den sluter tätt om dom blå påsarna. Man måste helt enkelt gå in och hämta en sax för att klippa upp den. Är det verkligen det som är meningen? Jag antar att dom där ska vara smarta att ta till när man plötsligt upptäcker en flugskit på insidan av rutan eller om man har ätit en apelsin (vem äter en apelsin när man kör bil?) och vill torka av händerna. Men se det kan man glömma, man måste ha redskap till det. Och sax är väl knappast en sån där obligatorisk apparat att medföra på färden. Såna där småsaker kan jag reta upp mej på. Vilket förstås är idiotiskt… det finns väl annat att irritera sig över!

I övrigt så ligger jag i startgroparna att få flytta till landet och börja fira sommar. Det verkar dröja. I väntan härpå har jag tråkigt. Kasta upp en stickning (skulle inte tro det), spela dragspel (roligare att sitta ute på trappen på Lantstället), städa (lika bra att vänta till hösten). Fast igår på Landet Runt fick jag en idé. Nån hade virkat en lekplats….. VA!!! Det skulle väl vara nåt att ge sig på. Jag tror jag ska börja med snöret till en gunga. Kan ju inte vara så svårt…. en raksträcka bara.

Ja varför inte… men först ska jag tapetsera hos ett av barnbarnen…. Ska bli kul!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *