Skilda världar

Nyss hemkommen från ett besök i en annan värld. En värld där det finns massor att göra, där det händer något hela tiden, förutsett och oförutsett. En värld där det finns hungriga både egna och andras barn vid middagsdags. Där någon önskar sig en maträtt  och äter med glupande aptit. Där kläder i för små storlekar behöver sorteras ut och skänkas bort och där de kvarvarande behöver vikas ihop ordentligt och läggas i en låda där det är någorlunda ordning. En värld där man får spela Fågelspelet minst 8 gånger och inte vinna en enda. Där frysen behöver fyllas med bullar och havrekex. Där tvättstugan är absolut proppfull med smutstvätt. Där ett helt rum skulle målas och tapetseras och där sedan cirka hundra dinosaurier skulle få plats i nya fina lådor och hurtsar. Där gardiner skulle hängas och lampor skulle tändas.

Idag är allt som vanligt igen. Jag landade i mitt soffhörn i går kväll och där blev jag liggande/sittande hela kvällen. När jag försökte få in ett enda förslag på middagsmeny fick jag bara en bekymrad rynka från den andre personen i hushållet till svar. Och vid middagsbordet var det alldeles tyst. Min tvättmaskin blev till hälften fylld fast vi varit borta nästan en vecka. Och ingenstans låg det några kläder på nåt golv.

Skilda världar. Den ena jobbig, stökig men väldigt rolig. Den andra lugn och stilla och redan lite tråkig.

Just det, vädret i Stockholms-trakten…. ingen aning. Det såg varmt ut!

 

 

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Skilda världar”

  1. Jo så är det och ärligt kan jag inte förstå hur man hann med allting. Inte för att det är folktomt här hos mig. Hela helgen har vi haft folk som kommit och gott ätit och fikat och pratat och skrattat. Solen tänk så fort allt ändrar sig när solen äntligen kommer och så fort man glömmer den kalla trista mörka vintern

  2. Ja vi hade säkert lika bråttom vi. Fast kanske inte ändå… Men det är klart, dom är ju unga och friska och raska och det var ju vi med på den tiden. Men vi jobbade i alla fall inte lika mycket, jag jobbade halvtid och tyckte ändå att det var fullt upp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *