Jag bor på landet….

Nu har flyttlasset från storstan gått hit till Lantstället i östjämtland. I sommar får ni följa mitt liv bland myror och ohyra, i sol och regn, i trädgårdsland och rabatter, från solstolar och hängmattor.

Här i östjämtland är det som vanligt en annan luft, en annan himmel, helt andra ljud och en helt annan känsla. När vi ålade oss ur bilen i fredags (den var packad till bristningsgränsen) och satte ner foten på gräset, då blev det helt plötsligt sommar.

Efter 14 vändor till bilen för att bära in kläder, skor, dragspel, jackor, mer kläder, mat, målargrejer, blommor mm mm satte vi oss bara ner och njöt av stillheten samtidigt som vi läppjade,  ja inte riktigt läppjade för jag var så himla törstig, på ett glas rosévin. Det kändes nästan som när man jobbade på riktigt och kunde njuta av första semesterdan.

Samtidigt som jag satt där och drack stora klunkar kollade jag på stenarna som ligger framför broa. Där kryllade det av myror myror och åter myror. Några var järva nog att ta sig upp på trappen också. Nåja jag bidar min tid… i morgon startar Kriget.

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Jag bor på landet….”

  1. Välkommen till landet, synd bara att regnet öser ner men det är bra för potatisen och trädgårdslandet. Du har väl en del att stöka med inne också en sådan här dag så nu hoppas vi att det snart blir fint väder igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *