Myrorna krig har startat

Jag tycker visst om djur. I alla fall såna som uppträder ensamma och som man kan klia, stryka på och prata med. Jag tycker inte om såna som kommer springandes i stora hopar, med gnetande brådskande steg och som inte väjer för något när dom ska fram med sin minibarrpinne. Och jag tycker inte om tanken att jag inte vet vart dom är på väg. Håller dom på med ett bobyggande under min altan rentav eller vart hastar dom, omöjligt att se, dom är så många och dom springer faktiskt väldigt ofta åt olika håll. Jag vet allt detta med säkerhet eftersom jag med nästan manisk energi ägnar mig åt att ogilla myror.

Första dagen här greppade jag Myrr-burken och började strö. Den andre personen i hushållet är skiträdd för att jag ska vara dum med myrorna. Han påstår att en gång, när jag hällt ut Myrr, så rasade ett staket!!!!! Som om myrorna skulle ha bestämt sig för att straffa Myrdödaren. Snicksnack. Följande konversation utspelar sig dock alltid varje år:

– Ska du börja med det där nu när vi ska gå omkring här?
– Vi kommer ju att vara här till september så det blir svårt att hitta ett lämpligt datum.
– Du måste ju ha en plan!
– Det har jag.
– Jamen nu strör du ju överallt!
– Absolut inte, jag stänger vid dasset, från skogen, framför broa och framför altan.
– Det är bättre att göra det när det inte är sol!
– Perfekt att göra det när det är sol, då blir det regn sen.

Till slut inser han det omöjliga i övertalningsprojektet och jag fortsätter. Kan hålla med om att jag ibland blir lite ivrig och glömmer min uttänkta plan. Jag strör så länge burkarna räcker (dom är faktiskt mindre nu för tiden) och när jag är klar ser hela tomten ut som ett verk av en planarkitekt; det är inrutat åt alla möjliga håll och om jag vore myra så skulle jag bli alldeles yr i huvudet efter att ha behövt välja väg så många gånger.

Ja, om jag vore myra så skulle jag direkt ge mig iväg till Sjumilaskogen som ligger alldeles intill. Där skulle jag bygga mitt bo i lugn och ro.

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *