Trädgårdsarbete – vad gör man???

När folk säger… ”Nu har jag så himla mycket att göra. Jag har så mycket i trädgården” då blir jag alldeles stel. Undrar ” Vad gör dom i trädgården? ”

När jag ställer mej och ser ut över vår skogstomt så undrar jag alltid vad jag ska göra, hur jag ska göra det, vad det ska bli av alla små futtiga rabatter, vissna buskar och slokande rosor? Det verkar inte som att nånting direkt tar sig och blommar och sväller och grönskar och prunkar hos mej… Man kan då inte märka att jag är en bonddotter i rakt nedstigande led. Jag får inte till nånting.

Nåja, vi har ju en rabatt på varje sida om broa. För flera år sen hämtade jag stora stenar som liksom skulle inrama rabatterna. Stenhämtningen var för övrigt ingen populär åtgärd för den andre personen i hushållet. I alldeles spritt nya Mersan åkte jag på skogsbilvägar och lastade in stenar som var röda och fina och skulle passa sååå bra i vår rabatt. Såklart tog bilen ingen skada….

Nu upptäcker jag att stenarna sjunkit ner och inte syns alls. Och inte är dom lika röda och fina som ute i skogen heller. Men jag tog i alla fall och lyfte upp dom och ändrade ordningen lite, så kanske kanske såg det lite bättre ut. Bättre ut såg inte rabatten, där stora hål gapar tomma. I en rabatt ska det väl bara välla ut gröna växter och lite blommor här och där? Det har absolut aldrig inträffat hos mej. Här är det luckor…Är det nån som käkar mina växter eller dör dom ut i brist på omsorg och bevattning?

Det enda som gör sig är ormbunkar så vips var vi på österövsjö-skogen och stal en orm-bunke, så vet man i alla fall att nåt blir grönt. Sen bar det iväg till Bispgårdens handelsträd-gård där vi inhandlade tre plantor… hoppas hoppas att dom växer och sväller och fyller ut i rabatten.

Sen gav jag mej på bärbuskarna, eller i alla fall under dom. Rensade och gjorde fint. Men upptäckte samtidigt att det snart inte är några grenar kvar på buskarna…. Det blir en senare fråga, det kommer säkert bär så jag får ihop till några burkar med rödvinbärsgelé till hösten.

Återstår frågan: vad ska jag mer göra i min trädgård? Eftersom alla säger att det tar sån tid? Jag var färdig efter typ en eftermiddag….

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *