Gamla bästisar blir som nya

Det här har varit en helg med många roliga och ovanliga händelser. Nationaldagen firade jag i Kälarne tillsammans med 30 fd klasskamrater. Vi hade klassträff eftersom det i vår är 50 år sen vi gick ut klass 9. För övrigt de första eleverna som gick 9 år i Kälarne (hur det var med hela Sverige vet jag inte, men kanske var det lika överallt?). Det var i alla fall en väldigt trevlig dag, med många skratt och många historier med hög igenkänningsfaktor och förstås en del som man totalt hade glömt bort.

Många undrar ju vad man gör på klassträffar, ”blir det inte tradigt att berätta om hur många barn och barnbarn man har och trist att alla ska sitta och berätta vad man jobbat med och hur länge mm”. Så är det inte alls faktiskt. Man pratar väldigt mycket om gamla lärare och gamla klassrum, om gammalt bus och roliga händelser. ”Minns du”, ”Jamen kommer du ihåg?” är ord man hör hela dagen. Det är väldigt kul och det blev väldigt många skratt.

Det var ju tur det för idag skrattar man så lagom. Här ösregnar det och min tänkta långpromenad blir inställd på obestämd tid. Gräset är tokblött och överallt på vår ”gräsmatta” finns små minipölar där man garanterat blir dyblöt om man råkar sätta foten.

Men vad gör det… Igår började jag på en jättebra bok, elden frodas i kaminen och snart är jag bjuden på dop.

Publicerat av

En kommentar till “Gamla bästisar blir som nya”

  1. Visst hade vi kul och nog är vi av en rätt bra årgång, pigga och fnittriga och rätt så snygga för våra år. Jag som skulle klippa gräs och stöka innan min växtfärgningskurs har inte kommit ur morgonrocken ännu. Surrat i telefon och skrivit blogg och inte kommit någon vart men skit samma. Det kommer väl andra dagar. Vi får väl suga på den söta karamellen som fredagen bjöd på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *