En prunkande idyll..

Hur kan vädret växla så enormt. Torsdag kväll satt vi ute och åt sill och potatis och solen gassade ända till halv nio. Fredag morgon höll jag på att förfrysa fötterna när jag satte ner dom på altangolvet. Hur är det möjligt?

Fast konstigt nog så ställer man sig aldrig den frågan när det växlar åt det braigaste hållet. Dvs idag är jag inte ett dugg förundrad, utan bara glad och lycklig över att solen skiner och det fläktar lite i löven och sjön ligger och glittrar en bit bort. Då tycker man det är helt OK med snabba väderomkast.

Så idag planerar jag att vandra omkring på min skogstomt i jakt på inspiration och tidsfördriv. Det där med trädgård har stigit mej åt huvudet. Jag önskar jag hade…, jag önskar det vore…. jag önskar och önskar men gör inget åt det. Vilken tragisk figur jag är!

Ibland säger experterna på nåt av de olika trädgårdsprogrammen:  ”Eva har valt att ha en vildvuxen trädgård”. ”Jag vill gärna ha en vildvuxen trädgård, jag tycker man ska blanda fritt och låta olika växter, färger och stilar samverka!”, säger Eva förtjust och anspråkslöst. Eller: ”Låt fantasin flöda, låt det bara växa”, säger en annan.

Jo jag tackar jag. Att ha en vildvuxen trädgård innebär inte att man som jag har större delen av ytan täckt av flurigt blåbärsris, konstiga grässorter och massor med björk- och rönnskott. Nej deras flurighet och vildvuxenhet är en helt annan än min. De har planerat och planterat sin vildhet. Och hos dom liksom väller allt fram och det ser faktiskt ut som att dom inte rört en fena eller petat ett finger i den högoktaniga jorden som de noga förberett genom säckvisa påfyllningar i ur och skur. Här har vi tallmo och sandjord. Det är ojämnt och oberett. Hur 17 får man ett sånt ställe till att prunka?

Det är bara att tugga i sig sanningen…. jag är för lat för att VERKLIGEN anstränga mej, jag gillar att klaga och urskulda mej och jag borde vara glad att jag får gå omkring och titta på lite lingonris överhudtaget. Så det så!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *