Jag har en blomma

Trodde aldrig detta skulle hända. Att nån kommer för att hälsa på och utbrister:

-men vad är det som blommar där borta då?

Förvånat tittar jag åt samma håll som gästen och ser vad hon ser. Min blommande pion… Jo det är faktiskt sant. Jag har en blommande växt, den formligen kryllar av blommor och jag är så glad så glad.

Det finns mycket att vara glad åt just idag. Östersunds-Barnbarnen är här och det är jätteroligt att höra deras glada pladder, livliga diskussioner om olika spel, att det smäller till i dörren och att det i hallen ligger en massa skor huller om buller. Roligt också att nån uppskattar att fika och att dom tycker att mina misslyckade kakor (dom blev alldeles mjuka….) var goda.

Inte lika roligt med vädret idag eftersom det har regnat ända sen i morse. Men dom är inte rädda för regn, dom spelar glatt fotboll mot fotbollsmålet där nätet hänger kors och tvärs.

Publicerat av

En kommentar till “Jag har en blomma”

  1. Hur går det med myrorna? Jag har fått ett tips om ett medel mot spanska mördarsniglar (som vi har gott om här i Uppland), och det lär vara effektivt mot myror också.
    Det är diotomacejord (eller kisel gur), som används bl.a. för att hästar ska få bra man och hovar, och finns i affärer som har hästtillbehör. Det ser ut som kalkpulver och ska strös ut runt plantorna, och eftersom hästar äter det är det inte farligt för människor hell
    (Det här tipset kommer från USA, men när jag kommer in till storstan ska jag köpa och prova – det finns kanske nån hästägare i Ofsjö, som du kan få lite av..?)
    Ha det bra i byn!

    ps/ Nog är det väl rhododendron på bilden? /ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *