Midsommar nästa…

Tack för alla intressanta frågor och tips om min myrbekämpning. Tipsen är många och säkert bra men de flesta avser direkt utrotning av myrorna och det har jag liksom inte tänkt mej. Jag vill bara visa alternativa vägar för att möjliggöra en bättre utveckling för deras ras och fortbestånd. Jag tror bestämt att de har mer byggmaterial att hämta i skogen och där finns faktiskt många fina autostrador upptrampade redan, det är bara för dom att knata på.

Men faktiskt får jag meddela att jag lyckats bra. Vart jag mig i världen vänder sitter en myra på mina fötter och bits, men dom finns inte utanför broa, ej heller utanför dass och veboa. Och det var mitt mål.

Såklart har jag inte en pion som blommar, det är en RODODENDRON. Tack för alla kommentarer om detta också. Jag blir jätteglad när ni kommenterar, då vet jag att ni läser.

Årets Bragdmedalj 2014 har gått till Barbro Lindström. Igår putsade jag nämligen alla 192 fönsterrutorna i Lusthuset. Jag höll på i flera timmar och jag var ovanligt noggrann, ibland hände det att jag gick in och putsade lite till inifrån. Bragden i sig är inte stor. Nej det stora är att jag gör det trots att jag vet att nästa soliga dag så ser rutorna helt förfärliga ut, flammiga och streckiga och oputsade det är vad dom ser ut som. Nu är det förstås inte säkert att det blir nån solig dag… Men jag kämpar på en gång om år, förmodligen bara för att jag ska kunna säga att jag gjort det. Frågan är bara till vem jag ska säga det? Såna här livsavgörande frågeställningar har börjat infinna sig hos mej och jag lovar, de är inte bra för arbetsmoralen.

Annars är det som sagt dan för midsommar. Barnbarnen får snart hit sina föräldrar och då blir vi storfamilj, vilket gläder mig ofantligt. Jag handlar och handlar och handlar, alltid tycks jag ha glömt att tänka på än det ena och än det andra. Jag har verkligen vant mig att handla lite. Ibland känner jag mej som den lilla lilla gumman som handlar enda litern mjölk och köper helst minsta flingpaketet. Nej tacka vet jag den här veckan, 6 liter mjölk försvinner i ett nafs och det är härligt att se matglada barn runt matbordet.

Nu har jag bakat bröd, städat, bäddat, hämtat ved, lagt in sill, gjort köttbullar och förberett middagsmaten. Efter lunchen kan jag lägga mej raklång och bara vänta på kvällen.

Önskar härmed eder alla en mycket glad och trevlig midsommar!

 

Publicerat av

En kommentar till “Midsommar nästa…”

  1. Oj köttbullar och bakat också och framför allt putsat fönster. Du skulle se mina fönster eller se föresten man kan nästan inte se ut genom dom men någon gång får jag väl energi till det också. Jag har ägnat energin åt att ta med hela mitt meditationsgäng till en kulle i skogen där fåglarna sjungit för oss och vi har gjort var sin midsommarkvast som vi ska sopa in lyckan med på midsommarnatten. Det du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *