Tyst

Som att blåsa ut ett ljus. Eller som att riva en vägg. Eller som när åskan gått och regnet smattrat på plåttaket och det plötsligt slutar. Det blir tyst. Så blev det när gulliga barnbarnen och deras fina föräldrar åkte hem igår. Först var det skönt och tyst och härligt och efter en stund blev det bara tyst.

Men, det är bara bita ihop och leva på. Jag brukar säga att det är tur att man kan vara ensam, det är det enda som är säkert – att man får spendera resten av sitt liv med sig själv. Så det är bara att gilla läget.

Idag har vi kommit igång igen. Jag började med en vandring på landsvägen runt sjön. Konstaterade:

1. att det fortfarande är väldigt blommigt och grannt

.

2.  att jag mötte två husvagnsekipage som förmodligen campat på Ånäset
3.  att det snabbt blev alldeles mörkblått på himlen
4.  att det började spöregna.

Tog mej snabbt hemåt ”yttre”, en liten stig som funnits i hundratals år, och som vi ofta använder när vi ska hämta tidningen. Nu har där tyvärr ramlat en jättetall rakt över så man får gå en stor omkrok. Tänkte:

1.  tänk om jag hade haft en motorsåg och inte en eldriven som vi har
2.  tänk om jag hade kunnat sköta den
3.  tänk om jag haft en fyrhjuling där jag kunnat lasta kabbarna
4.  tänk om ingen hade märkt att jag stulit skog
5.  Ja tänk va mycket ved jag hade haft då

Nejdå, det är som sagt bara att leva på. Nu har jag lyssnat på en fantastiskt intressant sommarpratare. En rysk konstnärinna med ett namn som jag inte kan återge, men som jag verkligen kan rekommendera att ni lyssnar på.

Nu ska jag ta och krypa in under filten och läsa en god bok. Sen ikväll blir det fotboll igen. Vad jag har det bra…. Härlig måndag på er alla!

Publicerat av

En kommentar till “Tyst”

  1. Förr så lyssnade jag alltid på Sommar sommar men då var det ju på 4-an Nu när det bytt kanal så glömmer jag bort den. Är väl för lat för att byta kanal förstås. Jag önskar också att jag vågade såga med motorsågen för jag har faktiskt en och köra med sonens fyrhjuling men jag är för feg. Allt som brummar och låter är jag livrädd för men……jag är i alla fall inte rädd för björnar så jag kan gå i skogen fast det syns både skit och spår lite överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *