Gamla kvastar sopar bra

Idag var det en väldigt regnig dag. Föreslog att vi skulle städa förrådet. Andra år, som jag nu minns med glädje, fick jag inte sticka in snaggen i förrådet. Det var HANS…. Men nu har jag börjat ana ett visst förfall, eller rättare sagt en viss mångfald av saker som jag anser att vi omöjligt kan ha kvar. Föreslog alltså att vi skulle göra detta tillsammans.

När jag får chans att slänga då är jag snabb, supersnabb. Jag röjde på med dammsugaren både högt och lågt. Frågorna haglade: ”Vad är det här? ”Ska du ha kvar den här?” ”Måste verkligen kartongen vara kvar?” Den andre personen i hushållet stod där med en sorgsen min och svarade ett tyst ”Nej” på dom flesta frågorna.

Till slut kom jag till en hylla där det stod 7 st runda långa behållare som innehållit whisky från alla möjliga länder och av alla möjliga kryddblandningar och lagringstider. ”Varför har du kvar dom här?” Inget svar. Då drämde jag till med: ”Om vi skulle dö av ett blixtnedslag just idag, vad tror du barnen skulle tänka om att vi samlar på tomma whiskey-kartonger?”.

Behöver jag säga att dom numera ligger högst upp på  högen som ska till återvinningen. Det var faktiskt en hel del som hamnade där. Och det känns jätteskönt. Nu är förrådet städat, dammsuget, avtorkat och prydligt. Han kommer förmodligen inte att hitta en enda sak, i de flesta fall beroende på att dom inte finns längre…

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *