Hur många kvistar finns det i världen?

Hu, nu är det sista dan i juni. Och vi som ingen sommarhatt, nej jag menar ingen sommar hatt. Ja ni fattar. Lite trött blir man på kallvädret men idag skulle man nästan kunna säga att en ändring är på gång. I alla fall om man är en ovanligt positiv och framåtblickande människa.

Igår fick jag ett ryck. Skulle ta fram skottkärran som står bredvid dass. Vägen dit var mycket svår och inget såg jag…. kvistarna från den stora granen hängde så långt ner så det var ett rent äventyr att få fram kärran. Fram med sågen och ståendes på tå lyckades jag få ner flera kvistar. Bar bort dom och kom  på att just det där området bredvid dass såg ju för jäkligt ut. Man kan faktiskt se det direkt när man kommer in på tomten och vore inte det roligt om det såg bra ut??

Jodå, jag fick rejäl fart under galoscherna. Fler kvistar sågades ner, jag började kratta och bära iväg 42 miljoner tallbarr ut i skogen. Sen kollade jag min skapelse på håll och det såg så trevligt ut. Man kunde till och med se den fina stengärdsgården där bakom. Förutom att man såg en gammalt skåpsida som var omålad och ful. Skåpet används till att förvara gamla lerkrukor (som jag aldrig använder), en och annan glasflaska (som jag inte ska ha något i) och är både trasigt och ruttet. Och nu syntes det väldigt väl och förstörde min fina bild. Idag är det flyttat längre bak och nu går jag och myser när jag tittar till vänster om dass. Det behövs inte så mycket för att göra mej glad.

Samtidigt tänker jag: Hur många kvistar finns det i världen? Jag scannar av tomten minst varannan dag och varje gång får jag händerna fulla av vissnade kvistar som ligger och skräpar. Var har dom varit?

Annars har dagen varit innehållsrik så till vida att jag bakat sockerkakor till Bygdegården. Närmare bestämt 6 stycken. Och jag har bara en form. Det tog liksom halva dan. Men vad gör väl det… tid har jag gott om.

Publicerat av

En kommentar till “Hur många kvistar finns det i världen?”

  1. Inte kan jag svara dig på det men det lär nog finnas fler kvistar än människor, kanske lika många som myror. Ser i alla fall ut som om solen tittar fram på kvällskvisten så kanske kanske blir det en solig dag imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *