Vilken härlig dag!

Tänkte blogga lite igår men det åskade så förfärligt så jag försökte inte ens. Jag tror inte att min router/modem/receiver (jag vet aldrig vad jag har för utrustning och inte vad den heter heller) gillar åskväder.

När vi var små var det mycket ståhej när åskan gick. Förmodligen var mamma rädd själv. Vi beordrades omedelbart att sätta oss på DET ENDA SÄKRA STÄLLET i hela huset. Dvs under arbetsbänken i köket. Där fanns inget fönster och ingen kontakt. Det var faktiskt ett väldigt bra ställe. Vi kröp ihop där och satt lugnt och stilla ända tills det hade slutat dåna. Under tiden räknade vi förstås tiden mellan blixt och dunder.

Många många år efter det blev jag alldeles ställd när åskan gick och jag inte hade tillgång till bänken. I mitt hus kan man inte hitta frid nånstans, det är fönster och öppningar och kontakter överallt. Så nu har jag slutat vara rädd. Men jag räknar fortfarande.

Idag är det dock en ny dag. Efter morgonens dimma och dis (jag blev alldeles blöt om ben och fötter när jag skulle plocka blommor) är det nu ljuvligt väder. Strålande sol och alldeles vindstilla. Det blir en varm och härlig dag. Jag har som sagt plockat blommor och satt i vaser både inne och ute. Tagit bort vaxduken från utemöbelsbordet, va fint det blev med träskivan! Vaxduken ligger gärna på hela tiden, eftersom man tror att det ska bli regn ständigt. Jag har gjort en rabarber- och jordgubbspaj som jag ska peta in i ugnen. Jag har städat på dass, fast det lär väl inte vara nån som kommer att besöka det, men ändå.

Och nu ska jag sätta mej och se sval och avslappnad ut för snart kommer några kompisar hit. Det ska bli jätteroligt!

Ha en härlig lördag!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *