…härliga sommar

Tillbaka på Narasjön efter två fantastiska dagar vid Höga Kusten. Besök hos vänner och goda grannar som vi vintertid träffar hemma på våran gata i stan. Vilket ställe! I en liten havsvik står en lång rad fiskebodar varav just den här var inredd på ett sjönära, färgskaleriktigt och väldigt trevligt sätt.

Som vanligt får jag en massa griller i huvet när jag är borta. Jag SER SAKER. Den andre personen i hushållet ser smårädd ut när jag på hemvägen börjar rabbla upp allt jag har tänkt mig att vi ska härma.

Och inte bara sånt jag ska göra, jag lär mig nya saker hela tiden. Som t ex:
1.  Varför har alla andra lyckats med salladen i år? Deras var hög och grön och fräsch och mycket god. Min är mjuk, sladdrig, definitivt småväxt och sådär att äta.
2.  Min på-tub-hårfärg mår inte bra av bräckt vatten. Nu är jag blond trots att jag kostade på mej en förmögenhet förra veckan för att bli mörkhårig.

3.  Maten smakar mycket bättre borta än hemma.

4.  Jag har vant mig vid att bli slö. Kan för mitt liv inte fatta hur jag ska orka få till nån middag idag.

Men oj vad det är roligt ändå att få se nya saker och nya ställen. Och faktiskt så är det rätt fint här också, fast på ett annat sätt. Vi har legat nere vid sjön hela eftermiddagen. En hel fin sandstrand alldeles för sig själv. Ett rent och fint vatten som ligger där och glittrar och blänker. En massa små fiskar som simmar runt benen när man badar. Och, det bästa av allt idag. En härligt fläktande vind.

Vad jag har det bra!  Och samtidigt som jag ligger där och njuter av sol och vind och vatten så kan jag inte låta bli att fundera på hur mycket vitfärg vi har? Om det kan räcka till att måla vitt… det hade ju dom!!!

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “…härliga sommar”

  1. Jo visst får man ny inspiration när man kommer bort och ser något annat men i den här värmen brukar det bara komma till tankar och inte handling. Man orkar inte att göra så mycket i värmen och det är helt ok. Någon gång måste man få ha rätten att vara riktigt lat och ligga och bara slöa.
    Jag drar till Tefteå nu i kväll för att dans och få nya intryck i livet. Sedan kommer jag att ha folk resten av sommaren så det blir att vara hemma. Sola och bada på du och glöm det där med att måla. Tids nog blir det omodernt med vitt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *