Flugornas Herre?

Jag önskar att det var jag som var Flugornas Herre. Iså fall skulle jag plocka in alla 40 miljoner och berätta för dom vad som gäller:

1.  Ni får bara vara utomhus
2.  Ni får inte hålla på och irritera folk genom att surra så mycket
3.  Kryp inte på kroppar
4.  Ta en ordentlig flygtur och håll inte bara på och veva runt i små små cirklar
5.  Låt bli och lukta och känna på allt ni ser i köket
6.  Om ni ändå har hamnat inne, sätt er och vila på en plan yta så att nån kan ”nå” er.

Det skulle jag lära dom. Man kan alltså ana att jag lagt till ytterligare en djurgrupp som jag inte är särskilt förtjust i. Myrorna har jag lyckats bra med, dom håller sig på sin kant i sin skog och jag är mycket nöjd med min utbildnings- och informationsinsats där.

Men nu är det flugorna. Skulle faktiskt vilja veta vilken uppgift flugorna har. Dom verkar inte äta nåt, dom pollinerar inte, dom suger inte ut något, dom bits inte, dom tar inte blod… Vad vill dom?

Trots att jag varje kväll gör en liten lov, scannar av och svingar mitt mordvapen i flygande fläng, så kan det ändå hända att det vid 5-tiden på morgonen nödlandar en fluga i närheten av mitt öra. Det känns som att man bodde på en flygplats, det bara susar till och knastrar lite och sen sitter hon där i 3 sekunder, bara så pass att man hinner vakna och börja famla efter flugsmällan. I morse satt jag med händer och flugsmälla på täcket kl 0545 och väntade tills hon skulle sätta sej. Men faktiskt är det väldigt svårt att slå ihjäl nån på ett täcke, eller ännu värre på min högerarm där jag håller smällan. Det är bara att lägga sig ner igen och dra täcket över huvudet. Ingen höjdare i den här värmen.

Men ojojoj, vem är jag att klaga. Jag har lyssnat på alla goda råd hur man ska förfara vid extrem sommarvärme. Och det är busenkelt att lyda dom. Ta det lugnt och drick mycket! Perfekt, ifall ni frågar mej.

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Flugornas Herre?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *