Understimulerad

Nån som har en aning om hur många sidor det är på ett vinställ? Inte jag heller men det är många, det kan jag lova. Som tidigare annonserats kommer mitt vardagsrum på Lantstället (vardagsrum och vardagsrum, jag har bara ett rum förutom köket, men det känns så futtigt att bara säga rummet) att målas vitt inom kort. Jag ville ju starta i förrgår, men tingen är emot mig. Dvs; jag har ingen färg och förmodligen står det en burk i stan, jag har inget spackel + att det är på tok för varmt.

Men, jag vilar inte på lagrarna. Igår fick jag syn på ett vinställ i trä som står där i rummet.  Självklart ska även det vara vitt. Och lite färg hade jag så det var bara att sätta igång och måla. Men oj, som sagt, va många sidor det var. Det ser OK ut idag, men jag misstänker att om jag vrider och vänder på det åt alla håll så har jag missat nån fläck nånstans. Det gäller att placera stället med rätt sida upp, alternativt se till att där alltid finns flaskor för det är väl ändå dom som ska synas.

När jag går på Systemet kan jag absolut välja vin efter flaskan. Jag vill gärna att etiketten ska se lite gammaldags, helst lite lummig ut. Och namnet ska vara skrivet med sirliga bokstäver. Jag skulle aldrig spontant köpa en flaska där det står en enda stor röd bokstav rakt upp och ner. Nej jag vill tro att ”mitt” vin har passerat en gammal mans hand i ett gammalt vinland och att det är från en gammal vingård med anor ända från 1800-talet. Ni hör vilken livlig fantasi jag besitter. Men det är OK faktiskt, jag kan ha väldigt roligt med mej själv och mina fantasier.

Igår kväll kom det även för mig att jag inte har nåt förklä. Och jag som spiller så mycket. Jag tar väl och syr mig ett tänkte jag för mig själv. (Många skulle nu med all rätt försöka påskina att jag har för lite att göra och behöver aktiveras, min ena dotter skulle direkt klassa mitt tillstånd som ”understimulerad”).

Sagt och gjort, idag har jag varit på Flatmo och köpt tyg. Jag var så fräck så jag bad henne klippa runt ett som hon sålde, sen behöver jag bara fålla. Och allt detta gör jag förstås för hand. Jag är ju en sån där typisk fransk pret-a-porter-människa. Dom här tingestarna (jag kallar dom inte förklä än) kommer att säljas till högstbjudande så småningom.

För det är ju så med handsydda saker….ALLA vill ha dom.

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Understimulerad”

  1. Jaha du, du syr förkläden du. Och målar vinställ vita. Ja något ska man väl göra om man inte har annat för sig. Jag för min del ska gå till skogs och leta kåda och göra lite kådsalva tror jag, eller plocka lite smultron och mumsa i mig eller lägga mig och ta en siesta i strandstugan. Problemet är att välja vad man vill göra av alla tusen saker man vill. Men du, måla vitt vill jag inte fast stuguknuten fullkomligt skriker efter ny vitfärg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *