måndag = vilodag

Nu är det slut på friden. Slut på att ligga och glo i en solstol. Eller häcka nere på stranden och ta sig ett dopp emellanåt. Nu blir det till att sätta fart!

Blåbären är mogna och jag förmodar även hallonen. Då måste man ta sig en vända per dag och håva in lite att roa sig med och njuta av när vintern är här. Jag behöver bara gå bakom huset så hittar jag fina blåbär lite här och där. Och ibland, vid nån stubbe, finns flera kvistar som är fulla med bär. Då sätter jag mej ner och bara plockar. Igår gjorde jag det. Men jag inte bara satt ner. Jag sträckte mej också efter bären. Och det känns idag. Början på ryggskott? Bara fjask? Bara lite ont som går över idag? Ja man vet ju aldrig.

Igår fick jag dessutom för mig att jag skulle byta gardiner i köket. Till en kappa som jag själv har broderat för tusen år sen. Tog ner dom långa mönstrade jag hade där, putsade fönstret och satt upp kappan. Då fick jag syn på eluttaget som sitter långt uppe vid fönstret. Och inte bara ett uttag, det sitter ett extra utanpå. Och sladdarna står som spön i backen. Och naturligtvis har jag en gång varit så fiffig så jag har satt dit längre gardiner för att dölja hela apparaten. Minnet är dåligt och jag får skylla mej själv när jag ordnar extrajobb. Det var bara att ta ner kappan och hänga tillbaka den gamla igen. Lite surt…. Den andre personen i hushållet kommenterade händelserna: ”Jag tyckte väl att det var lite dumt att sätta upp kappa när det snart är höst!” Grrrr!

Även om mina gröna fingrar inte sträckt sig så långt som till pallkrage eller rabatt, så har jag i alla fall lyckats bra med mina kryddor som står på broa. Kanske för att jag sitter där så mycket och glor och andas och talar om för dom hur fina dom är!

Jag återgår alltså till solstolen och pocketboken för en dag. Ha en härlig vecka!

 

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “måndag = vilodag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *