… allting är vitt vitt vitt …

Tecknet kom igår. Kl 0805 hörde jag regndroppar på plåttaket. Dagen var kommen. Hoppade … fel fel fel… det var länge sen jag hoppade ur en säng, numera smyger jag mig upp längs ena kanten. Men jag ville i alla fall hoppa. Steg alltså upp och kände mig redo. Första regniga dan skulle ju rummet målas vitt. Färgen har stått och väntat. Rollarna och penslarna färdiga att användas.

Det var bara det att innan jag öppnat färgburken och börjat flytta undan möblerna, så var det sol igen. Men vad göra? Det är bara att fortsätta tänkte jag. Så jag målade och målade och det var varmt och det var hett och det var svettigt och rummet var mycket större än jag hade trott och väggarna behövde 3 strykningar. Pust…

Jag slet som ett djur och svettades som en tok men klockan 2000 igår var allt klart. Möblerna tillbaka på sina platser. Av alla små vita prickar, som av nån anledning hamnat på golvet, syntes inte ett spår. Så nu var det städat också. Mina ben var det därmot väldigt mycket vitt på, men det är ju lätt fixat.

Om det blev bra? Ja igår kväll tvivlade jag. Kände mej toktrött och undrade till vilken nytta jag gjort detta lilla ingrepp – ändra färg från ljust rosa till vitt. Men i morse när jag såg dagens ljus så kände jag mig väldigt nöjd och glad. Mina vita gardiner passade jättebra och det enda som behöver tillföras är nya tyg på de klädda stolarna (vilket jag fixade idag!)

Nu har jag inget mer som jag bestämt mig för att göra under säsongen. Så idag blev det en tur till hallonbusken. Jag har hittat en jättestooooor och bären är så fina och röda och torra och omaskätna. Jag köper nya plastburkar hela tiden och fryser in och fryser in. Sen har jag plockat krusbär och ska göra krusbärsmarmelad för första gången, det låter ju gott!

Och till råga på allt är det helg… fredag kväll och dags för helgvila. Hoppas alla har det lika bra som jag!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “… allting är vitt vitt vitt …”

  1. Det såg så vitt och fint ut på bilden! Hur vitprickiga var den andre målarens ben?
    Har du en krusbärsbuske? Det låter gott med marmeladen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *