Annan vind i seglen

Idag är det en annan vind i seglen, dvs det blåser lite mer och i morse var det något kyligare när jag skulle hämta tidningen nere vid vägen. Men det känns som att man inte kan kräva så mycket mer nu, det är bara att ställa in sig på att allt blir mer augustivanligt.

I lördags var vi på Sommarparty hos gulliga grannarna. Vi satt ute hela kvällen, åt och drack och gick tipspromenad och kreerade nya fantastiska sånger och dikter. En helt magisk och jätterolig kväll. Vid niosnåret fick jag för första gången i år sätta på mej hemstickekoftan som pga sin färg bara kan användas på sommaren.

Igår var det dags för auktion i grannbyn. Jag har missat auktioner i flera år så nu var det med habegär i bröstet och solsken i blick som jag hastade dit alldeles för tidigt. Den andre personen i hushållet tittade strängt på mej och sa: ”Kom ihåg nu att vi inte ska ha nåt, du kan snart ha auktion själv!” Just då vände jag mej om och lyssnade väldigt halvhjärtat.

Och faktum var att jag kunde hålla mej rätt bra. Jag såg inget som jag direkt behövde bland fynden. För fynd var det, otroligt billiga saker klubbades snabbt och kvickt. Men nåt måste man väl ändå ha… jag hade sett en turkos glasvas inne i köket. Tänkte att ”den kanske”. Och till slut kom den i en fyndlåda och jag ropade högt och glatt 50 kronor och kände mig alldeles rusig av glädje när den blev min. I lådan låg två ljuslyktor, en fin sockerskål, fina vasen, en träskål + en liten keramikskål som såg väldigt hemgjord ut. VAAAA…. otroligt kap.

Det visade sig att jag behövde precis allting. Vasen till dom 6 blåklintarna som tanigt tittar upp ur min pallkrage. Sockerskålen som har lock med en ros på får bli godisskål (bra om den inte är för stor). Ljusstakarna som skimrar i guld passar utmärkt till mitt nu vitmålade rum. Träskålen kan jag ha när jag ska göra en liiiiten sallad. Och keramikskålen… perfekt att ha ute på bordet på broa. Där kan jag ha tändsticksasken plus dom använda tändstickorna.

Och idag är det en annan dag. Nu ska jag måla två stolar vita (två är redan klara). Ja sen är det väl som vanligt, fika och äta och fika och äta och kanske ta en sväng på landsvägen, för nu kan man inte skylla på att svetten lackar längre. Och sen på kvällskvisten ska jag fortsätta sy på mina förklän. Jag tror dom blir fina.

Härlig måndag!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Annan vind i seglen”

  1. Vilken tur att du köpte en liten godisskål till, du alldeles för få av tycker jag.

    Tur att du är ledig i höst så du kan vila upp dig liten efter din arbetsamma sommar, bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *