Hjälllp! Det regnar!

Hjälllp!        Det regnar
Hjälllp!        Måste man ha på sig långbyxor nu?
Hjälllp!        Vill inte.
Hjälllp!        Var har jag lagt dom?
Hjälllp!        Kommer jag i dom?
Hjälllp!        Idag är det den 18 augusti.
Hjälllp!        Vad ska jag göra inomhus?

Svaren på alla frågorna kommer. Det regnar verkligen idag. Det fullkomligt öser ner. Men det känns inte som att det är något att beklaga sig över direkt. Mer som att det blev så annorlunda helt plötsligt.

Långbyxor. Jag har gått i shorts och kjol och klänning i två månader nu. Och det är så himla skönt att slippa ha nåt runt bena. Och för all del. Det känns som att sommarkläderna är mera lösa och lediga än stela tajta jeans. Det känns som att man blir så påklädd plötsligt. Dom finns nånstans förstås, men idag låtsades jag att jag inte fann dom och klämde på mej ett par shorts ändå. Jag ska ju vara inne.

Jamen det blir ju mysigt att få elda lite. Vi har inte eldat en brasa på jag vet inte hur länge. Men idag blir det. Och som om inte det var nog mysfaktor så ska jag baka bullar. Härligt…

Och sen kanske det dyker upp några svampar i skogen. Dom har väl bara legat och väntat och ropat på vatten i flera veckor. Nu blir dom säkert jätteglada. Och i såfall gläder dom andra, vilket i sig är stort.

Så ha en härligt regnig och lite småkall måndag… Förresten, här kommer kortet på min fina anslagstavla!

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Hjälllp! Det regnar!”

  1. Jättefin anslagstavla må jag säga. Det var länge sedan det regnade nu så päran blir nog glada och växer som sjutton. Inte behöver man vattna heller. Synd bara att man inte hann kasta in veden medan den var torr och fin, men det blir ju aldrig som man tror. Jag har till och med tagit på sockar idag för jag frös om fötterna. Hösten är onekligen på väg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *