Skördefest

I fredags hade vi en elektriker här. Han skulle sätta en lampa i taket samt dra ledning till ett nytt lysrör vid diskbänken. Vid närmare eftertanke (hans!) visade det sig att ledningarna i mitt mycket gamla hus även dom var mycket gamla, dom var inte jordade i köket och var helt livsfarliga. Han tillbringade större delen av fredagen här. Men nu är allt riktigt och säkert och det blev ljust och bra.

Han lyckades emellertid dra sönder lite när han bytte ledning. Det blev stora hål i färgen uppe vid taket. Men vad gör väl det? Måste målas. Min senaste favoritsysselsättning. Jag hade ju vitfärg kvar sen rummet. Målade vitt uppe vid taket, fortsatte ner förbi fönstret, nedanför elementet…. och sen tog färgen slut. Men nu blir det vitt även i köket. Jag köper ny färg på måndag. Härligt!

För många år sen såg jag ett TV-program om en Skördefest i en liten italiensk by.  Rödkindade gummor, väderbitna män med luckor i tandraden, glada barn och svettiga mammor lät sig alla väl smaka av årets skörd. Man hade plockat alla olivrarna och pressat till olja och nu skulle alltså årets årgång av olivolja provsmakas. Man stekte tjocka skivor vitt bröd i olivoljan. Alla smackade och åt och oljan rann nerför glada och rosiga kinder. Årets produkt var en smaksensation!

Igår ville jag återupprepa festen här hos mej. Jag bjöd inte in så många, faktiskt bara familjen, ja egentligen var vi bara två. Med tanke på det magra utbudet att skörda

gjorde jag oss varsin ostmacka. Sen la vi gräslök och persilja på den (man kan visst se persiljan bakom gräslöken!)  Det smakade fantastiskt och jag tror bestämt att jag ska odla på precis samma sätt nästa år.

Idag blir det att elda, läsa, lösa korsord, sticka, sy eller bara glo. Det spöregnar!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *