Göra klart

Nu har jag planerna klara inför nästa sommar. Fast ibland tänker jag sorgsna och dystra tankar. Jag tänker på att jag kanske inte kommer nästa sommar. Jag tänker på allt som kan hända under en hel lång och mörk och kall vinter. Fast så ska man förstås inte göra. Jag som är så frisk och kry och rask och glad… Nej nu gäller det att se framåt. Och börja fundera på vad jag ska sätta mina beiga fingrar i nästa år. Tror jag har svaret. Lokki lokki!

Titta bara. Av tre, eller var det sex potatisar, som knappt hade någon pil, fick jag allt det här. En del av er kanske tycker det ser lite futtigt ut men det blev lagom till en middag för två och jag känner på mej att det kanske är det här jag ska satsa på. Stocke Gård…. watch out!

Annars har jag förbättrat standarden på Lantstället in i det sista. Hela köket är vitmålat och fint. Jag har två fina lysrör monterade vid diskbänk och spis och en lampa i taket, som jag kan tända när jag ska ner och dricka vatten i mörkret. Och idag har jag varit på Tygaffären i Kälarne och lyckats hitta ett gardintyg i vitt och turkos. Faktum är att jag valde tyg efter en turkos ljuslykta som jag är så förtjust i. Ett något annorlunda förfarande, jag vet. Många köper gardin först och ljuslykta sen.

Kvällen har alltså tillbringats med nål och tråd. Jag har fållat bägge längderna för hand. Det är ju detsamma vad jag gör…. och förresten är det roligt att ha ett handarbete som jag vet kommer till användning.

I morgon blir det stora ihopplockningen.

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *