man vill ju ligga…

Det var ju en himla tur att jag haft en lugn, skön och avslappnad sommar. Så här tillbaka på min gata i stan är det allt annat än lugnt. Vad kan rimligtvis brådska för en pensionär ?kanske den klartänkte undrar.

Exempel 1: Jag skulle ta bilen ner på stan. Himmel och plättar vilken trafik det var kl 1400 på eftermiddagen. Det var ljussignaler och bilar som korsade och bilar som körde om och det var filer att välja och fotgängare att väja för. Jag är van vid landsvägen. Stressigt!

Exempel 2: När vi kom in i lägenheten blåste det upp ett dammoln. Vi har knappt varit  här sen i maj. Alltså: fönsterputs, dammtrasor, skurhinkar, dukskakning, dammsugning. Och förstås: Byta kuddar från sommarfärgen till vinterdito. Stressigt!

Exempel 3: Alla mina åtaganden tog plötsligt fart. Det var rödakorssjukhusvärdinna på tisdag och styrelsemöte på torsdag och bolagsstämma en annan dag. Stressigt!

Exempel 4: En hel del ärenden måste uträttas på stan just den här veckan. Scanna av alla affärskedjor lite snabbt. Köpa en bok till Låna & Läs så att jag har något att förströ mig med innan jag somnar. Fika. Prata med alla jag kände. Stressigt!

Som dom säger i vissa dokusåpor … ”man vill ju ligga …” Jag håller med!

 

Publicerat av

En kommentar till “man vill ju ligga…”

  1. Ja du, det är mycket som ligger på nu när du kommit till stora staden och det väldiga vimlet. Skillnaden mot lugna övsjö måste ju bli nästan som en riktigt käftsmäll men det är bara att ta det lugnt och ta dig en liten stunds vila på soffan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *