ajaj

Vilken helg det blev … igen. Vädret den här sommaren upphör aldrig att förvåna. Vi stack iväg till Lantstället för att ta hem resten, hela kylskåpet och skåpet ovanför var kvar. Samtidigt skulle alla blommor slängas … tråkigt … och jag skulle bärga hem lite lingon. Av födsel och ohejdad vana tror jag nämligen inte att det går att plocka bär nån annanstans än just där. Jag är liksom invand på det.

En ljuvlig dag i bärskogen. Lingonen är roliga att plocka, fina att se på och det luktar så gott där dom växer. Jag höll till alldeles bakom huset för att undvika både dom som jagar och dom som springer undan i dessa tider.

Söndag gick jag glatt tillbaka till samma ställe. Det var bara det att nu kände jag lite irritation i ländryggen. Men hej och hå, bären skulle med till stan. Så jag plockade ett par timmar och nu sitter jag här (fast det är bättre att stå och gå) med ett litet ryggskott. Vet inte om det kallas så men det känns i alla fall som nåt som är väldigt ont. Inge bra..

Tänker på Birgit Nilsson. När hon kom till Tyskland i ungdomens dar kunde hon inte ett ord tyska. Alla kysste på kind och mumlade nåt i hennes öra. Hon uppfattade aldrig att de sa ”Grüss gott”! Hon var finurlig och svarade tillbaka ”Ryggskott”. Och om man tänker på det då blir det lite roligare att ha ont.

Ha en härlig måndag! Jag tror mer på en härlig onsdag just nu…

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *