Varför bloggar du?

Häromdan träffade jag en man vid ett middagsbord. Han sa:
– Är det du som bloggar på ÖP?
– Ja, brukar du läsa min blogg?
– Nej, jag bara kände igen dej från fotot. Varför bloggar man egentligen?

Jag blev lite ställd av frågan. Varför gör jag det? När jag tänker efter så är det för att jag tycker så mycket om att skriva. Och jag har lätt för det. Kan sätta mej ner och inte ha en aning om vad jag ska skriva om och helt plötsligt så kommer det en text. Jag tänker faktiskt inte så mycket på ifall någon kommer att läsa den just då

FAST jag ska förstås erkänna att jag blir jätteglad när någon säger att dom läser min blogg. Det känns väldigt roligt. Och ibland när jag inte har nån inspiration så tänker jag att det är bäst att hålla igång, annars kanske jag mister alla läsare.

Till mannen sa jag att jag väntade på att kunna leva på min blogg, varpå han såg mycket förvånad ut. Man har ju hört talas om produkt-droppar och reklamavtal och en massa sponsorer som vill vara med på ”vissas” bloggar. Jag kan ju undra varför inte ICA Maxi  hör av sig och vill ta in ett kort på deras soltorkade tomater i min blogg?? Eller kanske en antirynkkräm från Vita Korset. Eller, aktuellt just nu,  varför är det ingen som frågat om jag vill göra reklam för nåt häftigt liniment.

Nej jag skojar bara. Inte blir jag rik på mitt bloggande. Men jag blir glad av att göra det.

 

Publicerat av

En kommentar till “Varför bloggar du?”

  1. jo så är det väl. Jag som alltid har skrivit dagbok tycker helt enkelt om att skriva och har ingen vånda för det. Att blogga ger en dessutom en massa nya bekanta. Jag har träffat så många trevliga människor genom bloggandet och det är intressant att läsa om andra människors liv och hur dom har det. Vet inte ens hur man blir rik på bloggande. Jag har då aldrig tjänat något på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *