Förkylt!

Förra veckan var det ryggskott och nu är jag förkyld?? Jag som alltid skryter om att det minsann inte är några som helst fel på mej. Det är det väl inte nu heller – egentligen. Det är bara det att jag inte har varken lust eller tid att vara förkyld just nu. Eller rättare sagt just idag.

Sen jag vaknade i måndags har jag tillämpat allsköns kurer och metoder för att bli bra till just idag. Därför att just idag ska jag vara ALLSÅNGSLEDARE !!!!!! Jag fattar inte att jag går med på allting. Det här lovade jag i maj och det verkade ju kul. Är jag fåfäng? Blir jag så glad och smickrad över frågan? eller har jag, som min kompis säger, Prestationsångest? Man börjar ju onekligen undra vad det beror på att jag säger JA till absolut allt.

Häromdan lovade jag t ex att hoppa in som sekreterare på ett företag. Har inte jag jobbat klart? Varför gör jag så här? Kan man ta nån tablett för den här åkomman?

Har faktiskt legat och funderat över hur jag ska besinna mej och tänka efter innan jag glatt ropar JAVISST! Det räcker inte att jag frågar om råd, innan den rådfrågade ens hört frågan så har jag bestämt mej. Det går alltså väldigt fort och betänketid verkar jag inte ens veta vad det innebär och alltså föreslår jag aldrig det. Jag svarar ja direkt.

Men att tänka ger ibland resultat. Jag ska kontakta en uppfinnare eftersom jag själv är oerhört oteknisk men däremot har massor av dåliga idéer. Jag vill att nån ska konstruera en grej som sitter fast inne i mina glasögon och som, när jag får frågor som kräver endera ja eller nej till svar, gör att det åker ut två boxarhandskar från glasögonen. Det ska stå ett stort NEJ på dom. Jag vet att det finns såna där skämtartiklar men den tekniska lösningen kräver nu att boxarhandskarna ska sitta inne i mina glasögon.

Tänk om det lyckas? Och tänk om det blir tråkigt då? Eller tänk om jag får det lugnt och skönt? Och frid och ro och kan ägna mig åt mina julbroderier och bullbak?

Ja man vet ju aldrig. Nu tar jag i alla fall en dos till med nässpray, duschar och hyfsar till mej och beger mej på dagens gig. Håll tummarna!

Publicerat av

2 reaktioner till “Förkylt!”

  1. Det ska nog gå bra ska du se.
    Om förkylning sa min mamma: tre dar rinner den till
    Tre dar står den still o på tre dar går den
    Bort om den vill. Ha tålamod

  2. Nu när du ändå hoppar på allt. Kan du inte vara kursledare för en kurs i konsten att säga Nej. Vi är massor med kvinnor som verkligen skulle behöva gå på kurs och lära oss det. Tänk att det ska vara så svårt att klämma ur sig ett nej istället för att ”kan jag väl, jo visst”.
    Nja föresten, kanske du inte skulle passa till kursledare. Det skulle nog behövas en man till det för dom är mycket bättre på att säga nej, eller för all del kan dom säga ja men sen blir det inte av för honnörsordet är. Det gör jag sedan och sedan ligger ofta så långt bort att någon kvinna hunnit göra det innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *