Sköna lördag

Höstens intåg innebär också helgprenumeration på Dagens Nyheter. Tidningen ska läsas i sängen samtidigt som jag dricker juice, kaffe och äter en macka. Detta inverkar i högsta grad menligt på övriga aktiviteter under helgdagarna. Dvs det blir inte så mycket annat gjort.

Idag var tidningen späckad. Nya regeringen.  Hur ska man lära sig alla nya departementsnamn för att inte tala om ministrarna? Där blir det mycket att ta in kan jag säga. Läste också en fascinerande artikel om Bea Åkerlund som stajlar stora artister och som verkar mycket udda och speciell. En familj som köpt sig ett slott. Fast det kanske stod i Dagens Industri som vi några veckor får ta från bortresta grannens brevlåda och läsa.

Ja mycket blev det och klockan var faktiskt 1014 när jag kände mig klar. Upp och började fundera vad jag ska ta mig för under resten av denna lördag,  satte mej vid datorn och där fanns DNs Nutidskryss. Ytterligare en halvtimme där jag åstadkom 7 av 11 rätt.

Så nu är klockan 1105 och jag ska försöka hinna ta en promenad, ordna med mina dokument i datorn eftersom vi köpt en ny dator som ska hämtas på onsdag. En sån där sak som kan få hjärtat att slå ett antal extraslag… Både för att det ska bli skönt att få en dator som inte är så förtvivlat långsam och hackig men samtidigt läskigt eftersom det helt klart kommer innebära att jag inte känner igen en enda sak.

Långsamhetens lov är inte bara av ondo. Om jag drar ut på det är klockan mycket snart 1200 och efter det kan jag gå en sväng. Efter det kan jag pusta ut efter den ansträngande promenaden (jag har ont under hälen och då blir det joooooobbbbigt att gå). Efter det kan jag börja förbereda för middagen med våra vänner. Efter det kan jag stryka och slänga på duken och duka klart. Förmodligen är jag färdig med allt kl 1600. Efter det ska jag skjutsa några grannar till flyget. Efter det ska jag klä på mej. Efter det ska jag sätta mej och vänta på att få ha en trevlig kväll.

Så här blir alltså min Sköna lördag. Vad jag har det bra!   Ha så härligt i helgen ni med!

Publicerat av

2 reaktioner till “Sköna lördag”

  1. Jag ska ta min trumma och åka över till grannen på andra sidan sjön och bli bjuden på lunch och sedan ska jag äta middag hos Kinabror så idag finns ingen tid över till tråkiga sysslor. Imorgon är det marknadsdag på grannäset och då ska moster och jag dit. Visst har vi jobbigt vi pensionärer om vi ska hinna med allt som ligger på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *