Ny dator

Idag skulle den hämtas. Vår nya dator. Med nytt program. Windows 8 minsann.

Man vill ju inte verka bortkommen, gammal, omodern eller rent av dum. Så när jag står där med grabben som verkar både initierad, duktig, snabb, teknisk och trevlig så försöker jag låssas att jag minsann är med på noterna. Alla noterna. Jag har visserligen aldrig använt Windows 8 men intygar gång på gång att det säkert inte kommer att bli några problem. Han ser klart misstänksam ut.

För att ytterligare förtydliga att jag minsann inte är nån lekman på datorer så försöker jag svänga mej med några uttryck som visserligen var gångbara då när jag var i arbetsför ålder. Jag märker att det inte faller i god jord. Eller rättare sagt; han är finkänslig och låter mej hållas. Men när jag tar fel på modem och router då suckar han ljudlöst, drar ett djupt andetag och börjar förklara hur det här med Windows 8 ska gå till.

Vi håller med och nickar och instämmer och säger att det nog kommer att ordna sig när vi kommer hem. När jag – naturligtvis helt på skämt – frågar efter grabbens hemnummer – ser han livrädd ut. ”Skojar bara”,  säger jag och jag märker att han nästan inte tror mej.

Väl hemma packar vi upp förvånansvärt få saker. Förra gången jag köpte en dator så var där med sladdar av alla möjliga längder och storlekar och mängder av skivor som vi aldrig fattade vad dom skulle användas till. Nu är det datorn och en sladd och thats it.

Vi har en trådlös mus. Den får sin koppling till datorn via en liten grej som man stoppar in på sidan. Den gamla passar inte. Jättesvårt att inte få använda musen när man ska peka. Särskilt nu när man ska peka så himla mycket.

Nåja, vi har fått igång mejlen och hittat dokumenten och installerat skrivaren. Och vi har läst tidningar på nätet. Och vi har nästan bokat två tågbiljetter på SJ. Fast det gick inte ända till slutet, men det var nog inte datorns fel, utan berodde nog mer på att SJ klickade. Det tar vi i morgon…..

Men roligt är det att ha en dator igen…. vi hörs!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *