Och det kändes ju roligt!

Igår var det Sköna Fredag och idag är det Sköna Lördag och det skulle inte förvåna mej om det blir Sköna Söndag också. Vad jag har det bra!

Igår var jag uppe med tuppen. Många skulle inte kalla det ”tuppen” när man kliver upp kl 0730. Men för mej var det så. Dusch och hårtvätt, make-up och på med snygga kläder. Jag har fortfarande kvar en hel del kontorskläder sen min tid som dito råtta. Jag har ju fått ett tillfälligt ”påhugg” eller vad man ska säga. Skriver brev och svarar i telefon någon gång ibland. Och det känns ju roligt!

Mycket folk var det ute den tiden. Jag och dom skulle till jobbet.  Det kändes ju roligt!Jobbet flöt på och helt plötsligt var det lunch. Ut på stans etablissemang och försöka tränga sig in nånstans. Det var fullt nästan överallt. Nu var jag en av dom som skulle ta plats. Och det kändes ju roligt! Jag har ibland hört illvilliga tungor som beklagat sig över att pensionärerna ska vara ute när det är som mest med folk överallt. ”Dom kan väl gå sen, när det är lugnare!!!” Då säger jag bara: ”Sällan pinkar höns i spetsglas!” Vi vill väl också vara med och se folk och trängas och låssas ha bråttom.

Plötsligt var arbetsdagen slut och jag hämtades i en fin silverfärgad bil av en snäll och fin man. Här hemma stod fredagsdrinken på bordet, middan var i ugnen och jag kunde slänga mej ner i soffan och pusta…  ”Jamen jag har faktiskt pinnat på hela dan och det har gått ganska bra”. Och det kändes ju roligt!

Jag ligger alltid i soffan på kvällarna men just igår kände jag mej mer nöjd än nånsin. Jag hade gjort rätt för att lata mej. Och jag mindes när jag jobbade – vad man längtade till fredagkvällarna då. De var det bästa på hela helgen.

Och i morse sa jag ”Idag ska jag minsann ligga länge, jag är helt slut efter gårdagen”. Ren lögn förstås, men det lät så härligt att få säga det. Och det kändes ju roligt!

Nu har jag inget att skylla på så jag lägger mej i soffan ändå. Kanske tar jag fram filten fast det verkligen inte är nödvändigt. Jag plockar kanske upp korsordet från i morse eller också glor jag på TV:n (fast förmodligen inte, för jag hör ända hit galopperande hästar där inne och då avstår jag gärna att titta). Jag kan ta och lägga några ord i Wordfeud eller också kan jag lägga mej och glo lite. Kl 1830 ska jag på middag. Och det känns ju roligt!

Skön Lördag och Söndag på er alla!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *