Hälsporrar – whereever you are!

Den 25 september fick jag ont i höger häl eller rättare sagt under höger häl. Jag kan faktiskt säga att problemet uppstod exakt kl 1210 och jag befann mej på ett av mina ideella uppdrag. Jag var Rödakorsvärdinna på lasarettet och hade haft en ovanligt intensiv dag med långa promenader genom kulvertar och mörka korridorer.

Varför denna exakthet undrar man kanske? Jo, det har jag lärt mej att det gäller att vara exakt ifall man råkar komma under vård. Då frågar doktorn nämligen alltid:  ”När började det här?” Och ganska härligt är det att kunna säga: ”den eller den dan kl 1020”. Då blir dom förvånade och tänker att här gäller det att passa sig. Den här kvinnan har koll på grejerna.

Nu har min sjukgymnast och jag konstaterat att jag visserligen inte har hälsporre – ÄN. Men ett förstadium som heter plantar fasciit.. Oavsett vad det heter så är det otroligt irriterande att det gör ont så fort man sätter ner foten.

Och jag som är så lat och som hemskt gärna sitter och slöar en hel dag, pratar vitt och brett om att det är så trist att inte kunna röra sig. Jojo, det ska jag försöka komma ihåg till sen. När det gått över. För det kommer det ju att göra. Snart? Eller?

Alla som drabbats av detta fenomen får gärna höra av sig till mej. Alla tips mottages. Just nu irrar jag hit och dit. Jag tejpar med sporttejp. Jag smörjer med Voltaren. Och då måste tejpen bort. Vilket ska jag ta?

Nu är det dock andra bullar som gäller. Jag ska bjuda en kompis på fika för att hon fyllt år. Jag har sagt till henne flera gånger att det är en symbolisk bjudning, att man inte behöver ta en dyr sak bara för att man blir bjuden, att gårdagsbaket är nog så gott som det nybakta, att det är väldigt gott och NYTTIGT med en skorpa till kaffet. Hon verkar alltid slå dövörat till och rätt som det är har hon beställt en färsk och fin och nydekorerad tårtbit…. En del tänker inte på andras ekonomi det är då ett som är säkert!

Det småregnar ute. Nu får jag användning av min onda häl, kan skylla på att jag måste ta  bilen, glida ner på stan och ställa mej nära fiket. Ha en härlig måndag ni med!

Publicerat av

En kommentar till “Hälsporrar – whereever you are!”

  1. Oj det som gör så ont. Jag vet för jag har linkat omkring en hel vinter med samma åkomma. Det finns plåster som man kan sätta på som har ett hål där det gör som mest ont så man inte trycker för hårt just där. Nu är det nog bara bra att försöka vila sig lite och ha skor som inte skaver och gör ont. Hoppas att det går över fort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *