Nu har jag gjort vinter!

Styrde bilen mot östjämtland i morse. I stan snöade det å det grövsta och den andre personen i hushållet föreslog att vi skulle vänta till en annan, bättre dag att åka. Men icke, jag gillar att bli klar med saker. Nu stod Besök på Lantstället på min att-göra-lista så nu var det bara att ge sig iväg.

Så fort vi kommit några mil utanför stan slutade det snöa och vägen var bar och fin. Ut i skogen kunde vi gå och plocka, om inte bär och blommor små, så i alla fall enris och en annan grön sak som växer längs marken. Vissa säger att den är fridlyst, men jag vill ibland känna mig lite wild and crazy och laglös och omöjlig och småtjurig. Därför plockar jag ändå lite av den och gör en girland i köket till jul.

Nu har vi rustat huset för vinter, snö och drivis. Elkabeln är försedd med värme så att den inte ska frysa. Det finns ved inne tills vi kommer nästa gång. Dörrarna till uthusen är stängda. Reservnyckeln är på plats.  Alla löv får ligga kvar på backen och kanske göra nytta. Nu håller vi tummarna att allt klarar sig till våren.

Det kändes bara bra att åka därifrån. Jag längtar inte alls dit när vintermånaderna kommer. Då vill jag krypa ihop hemma på min gata i stan, där jag kan titta ut och se fina lampor hos grannarna, höra hur ytterdörren slår och nån trippar utanför min dörr, dra ner på stan och kolla en massa människor som ilar hit och dit, ta en fika med nån kompis…. Ja helt enkelt leva stadsliv!

Till sist var det nog väldigt dumt att jag nämnde mina problem med hälsporren sist. Jag har fått fantastiskt mycket respons och det är ju väldigt trevligt. Det som inte var lika trevligt var att dom flesta berättade att dom haft samma problem och att dom inte blev bra på år och dag. Fast nån hade i alla fall kommit fram till att det kunde bero på att man var övertränad!!!

Det kändes genast bättre. Eftersom det är något som jag direkt kan åtgärda. Alltså hasar jag iväg till soffan, kanske tar jag fram filten, kurar ihop mej och glor på TV samtidigt som jag vilar mej i form.

Publicerat av

En kommentar till “Nu har jag gjort vinter!”

  1. Att vila sig i form är verkligen lustfyllt och nu när vintern står och lurar bakom knuten kan du vara glad för att du är i stan och slipper slitet med snöröjning vedbärning och andra fasanfyllda saker som väntar på den som bor på landet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *