Göra rätt?

Det torde ha framgått att jag har lite svårt för att bara sitta ner och glo. Om inte det är på Lantstället förstås, där kan jag sitta på broa i timmar. Och så när jag tittar på TV förstås, om inte det är reklampaus för då blir jag rastlös.

Så här hemma vill jag gärna ha något för händer;  ett korsord, ett spel på mobilen eller ett handarbete. Handarbete…. den ständiga frågan är ”Vad ska jag göra?” Det skulle ju vara kul om det var nån som ville använda det man gjort. Fast kanske är det mycket begärt. Eller kanske är det fel begäran. Det behöver ju inte vara någon som jag känner som använder det. Finns ju massor av människor som kanske behöver ett par strumpor. För nu har jag kommit fram till att strumpor är väl ändå ett väldigt bra tidsfördriv.

Problemet är att varje gång jag stickat strumpor så blir den anda strumpen lite kortare än första. Exempel:

Jag mäter och mäter och försöker se var första intagningen har skett. Pratade med söstra mi om detta och då sa hon att det oftast blev samma sak för henne. Kändes ju tryggt. Men då tänkte jag att det väl bara är vi två som har nån ”bråttom-fusk-gen” som visar sig i stickningen. Men härom kvällen på en middag skulle jag vara lite rolig och säga att jag har svårt att få till två likadana strumpor. Då sa hon.  DET ÄR SAMMA FÖR MEJ!

Otroligt! Här har jag gått och tyckt mej vara en riktig slarvmaja som inte kan göra nåt riktigt och sen finns det fler. Kanske många fler…. Och tänk om det är så även med andra saker som man kanske tycker att man inte klarar så bra. Kanske är det inte bara mej det är något ”fel” på, det kanske är grejen som är svår att få till.

Så till alla kvinnor, stickande eller inte, berätta vad ni inte får till och vips kanske ni har felkompisar överallt.

Nu ska jag hasa iväg på Gymet och sen blir det väl lugnt resten av dan. Kanske drar jag ett varv på stickningen… just nu är jag på skaftet så det är lugnt!

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Göra rätt?”

  1. Tycker att du är duktig ändå för jag kan inte sticka eller virka alls. Min mamma var på duktig så jag tyckte att jag inte behövde lära mig och det får man verkligen lida för nu för vem vill inte ha ett par varma yllesockar att ha på kalla trägolvet i mitt vinterhus. Så var stolt och faktum är att ena foten ofta är större än den andra. Titta själv så får du se.
    Jag är skitdålig på att putsa fönster föresten. Dom blir bara sämre än innan jag börjat.

  2. Googla på magic loop/ two-at-a-time , så kan du sticka två sockor samtidigt!

    Det är bökigt i början, men båda sockorna blir klara samtidigt, och dessutom är det ingen risk att ”den andra” sockan aldrig blir stickad. (Jag har ofta blivit less efter det att en socka blivit klar, och så har stickningen blivit liggande som ett dåligt samvete)

  3. Tack snälla Flurig för tipset… Men jag tycker det verkar väldigt tjorvigt. Jag har ofta stickat två armar på samma gång men då är det ju raka stycken. Detta är nog inget för mej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *