Mat och sovklocka

Äntligen verkar min mat- och sovklocka börja fungera. Ja fast när det gäller Matklockan har det aldrig varit något problem.  Jag äter så fort det är dags och ibland däremellan också.

Med Sovklockan har det varit lite stökigare. Nu tror jag det berodde på ändringen till vintertid. Hela den här veckan har jag endera varit jättetrött, somnat tidigt på kvällen och vaknat tidigt eller också har jag inte kunnat somna förrän i 4-snåret. Lite trist blir det att sitta uppe i morgonrocken = kallt om bena, stirra på ett korsord = svårt att både se och koncentrera sig i den sena timmen. Sen är jag lite mörkrädd också där jag sitter i min lya på första våningen och med lampan tänd. Tänker att jag syns väldigt väl utifrån. Vid minsta ljud släcker jag lampan och kollar ifall nån står utanför. Allt detta bidrar förstås till att rutorna i mitt korsord ofta gapar lika tomma kl 2400 som kl 0400.

Men idag sov jag till 0816 och det är helt perfekt. Sen ligger jag och tjuvsover tills jag hör att min personliga frukostassistent börjar skramla med besticken, jag hör hur han spolar vatten till kaffepannan (jo det är sant, vi kokar kaffe = otroligt gammaldags och otroligt förändringsobenägna). Sen hasar jag mej upp, klär mej och sätter mig vid dukat bord utvilad, nysminkad och glad. Vilken härlig start!

Idag ska jag på mammografi. Något som jag gruvar mej för mer och mer för varje år. Tur att möjligheten finns i alla fall.

Och ute snöar det, stora flingor.. Måste hitta en mössa…. Ha en bra dag!

Publicerat av

3 reaktioner till “Mat och sovklocka”

  1. Jag kokar också kaffe och det luktar och smakar så gott så. Mörkrädd är inte jag det minsta och inte funderar jag på om någon ser mig utifrån, ska vara någon räv eller älg då. men…….visst vore det mysigt om någon skramlade med kaffeburken och bjöd mig på kaffe på säng. Inte sminkar jag mig heller, knappt tittar mig i spegeln ens. Nu tittar jag ut och ser snön vräka ner och det gör minsann inte mig det minsta glad. Alla planer på att ge mig ner till Kälarne skrinlagda. Kanske någon gammal svart-vit film på tv.

  2. Jag har också haft bekymmer med sömnen.
    Det är ku förargligt att vakna kl fem
    när man får sova hur länge som helst.

  3. Det var säkert fullmånen som var orsaken – nästan varje gång jag haft sömnbesvär har ja efteråt upptäckt att det de nätterna varit fullmåne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *