Sy om

Jag brukar försöka att inte börja titta på TV förrän tidigast 1900. Anledningen är att man kan bli väldigt slö när man tittar på TV. I alla fall jag.
– så fort jag får TV-soffan i sikte
– och det är mörkt ute
– och jag bestämmer mej för att det nog är skönare att ligga än att sitta
– att jag nog känner mig lite frusen så det är lika bra att ta fram filten
Då är det kört. Sen ligger/sitter jag där hela kvällen. Alltså vill jag inte börja för tidigt.

Men häromkvällen när jag passerade TV:n så var jag tvungen att stanna upp (fast jag satte mej inte). Då var det nån fantast som visade hur man kunde sy om och återvinna kläder. Ett fantastiskt gott syfte och det är jättebra att dom syr om och säljer och återvinner och allt möjligt. Men alltså…Hon sydde kjolar av gamla byxor. Vände dom upp och ner så att linningen var neråt!!

Ibland är jag väldigt glad att jag inser mina begränsningar. En av dom är som bekant att sy på maskin. Kan riktigt se framför mej hur jag annars, för naturligtvis skulle jag fuska, skulle komma farande i en egenhändigt sydd kjol:
1.  med en jätteful söm mitt fram
2. med en väldigt snäv nederkant (jodå jag har vääääääldigt smal midja) som skulle göra att jag fick ta korta korta steg
3. nederdelen, dvs linningen, skulle skava på mina vader för ingen kan väl påstå att en linning skulle vara mjuk och skön och töjbar.

Nej fy faderuttan… som tur är har jag mina 38 kjolar (dom är kvar sen jag befann mig mitt i arbetslivet). Om, jag säger bara, om jag skulle vilja bli ändringssömmerska nån vacker dag så tar jag en av dom och klipper bort linningen. Sen viker jag ner kanten, syr några snabba stora och små stygn. Vips har jag en gammal kjol som blivit som ny eftersom jag numera får plats i den.

Nu är klockan 1900… jag sticker direkt och myser resten av kvällen!

 

 

 

Publicerat av

3 reaktioner till “Sy om”

  1. Jag har inte heller någon tanke på att vända ett par byxor upp och ner och göra en kjol. Vad dom kan hitta på. Visst är det konstigt med tvn. Så fort man kryper ner i soffan och drar på sig filten så börjar man gäspa och gäspa och jag vet inte hur många program man sovit sig igenom. Kan det vara åldern tro. Inte somnade man framför tvn förut eller har man glömt det. Kanske man håller på att bli senil också. Ack ja du tunga värld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *