För liten kastrull

I eftermiddag ska jag ha styrelsemöte här hemma. Vi ska ha sammanträde och sen ska jag bjuda på ”något lätt” i matväg. Man ska aldrig säga ”något litet” eller ”något lätt”. Det är skitsvårt att komma på vad det ska vara. Bättre säga spagetti och köttfärssås på en gång.

Men nu skulle det alltså vara något lätt. Soppa! Såklart… Sagt och gjort.. jag inhandlade ingredienser till Soppa x 3. Den kastrull jag har ser väldigt stor och lagom ut när jag använder den då och då för att koka lingonsylt på 2 liter bär. Bra tänkte jag men glömde tänka att Soppa x 3 blir 3 liter vatten, 6 dl creme frache och 3 stora burkar kräftost + rivna morötter. Med andra ord ganska trångt… Alltså bestämde jag mej för Soppa x 2.

Jag använder alltid recept när jag gör något. Men jag läser dom inte. Rev en massa morötter, la dom i kastrullen,hällde på 2 liter vatten, buljongtärningar och rörde om. Då läste jag receptet. Morötterna skulle i sist. Plockade alltså upp så många jag kunde få tag i med min slev och fortsatte proceduren. Kastrullen blev såklart alldeles för full på en gång, gick inte att röra.

”Får väl göra två kastruller då.” Tog fram min nästa storlek. ”Ja men i så fall kanske jag ska göra Soppa x 3 ändå”. I med återstående ingredienser. Innan morötterna var i var bägge kastrullerna fulla till kanten. Det skumpade och for när jag försökte röra om… Pust!

Nu har jag 3 kastruller med soppa.(det kommer att bli många soppluncher framöver) Jag har bakat bröd och det ser i alla fall skapligt ut.

Jag har provsmakat soppan och det verkar lovande…

 

 

Publicerat av

3 reaktioner till “För liten kastrull”

  1. Oj den soppan har jag också gjort men jag började nog med morötterna först och det gick bra det ocksä
    Tack snälla du för sockarna och så bra att dom hade olika storlek eftersom jag har olika storlek på fötterna. Var helt perfekta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *