Ladda batterierna

Man säger att det är barnens jul, julmatens jul eller köpmännens jul. Jag säger att det är batteriernas jul. Den som tillverkar batterier måste gå härliga tider till mötes. Det finns hur många julsaker som helst som kan tändas och släckas genom batterier. Kransar på dörren som glittrar och glimmar, små tomtar som hänger i fönstret och ändrar färg, ljus i plast som har en liten fusklåga och kan stå vart som helst och lysa utan att man behöver vara rädd för att elda upp huset.

Jag gillar att elda ljus så här finns det inte så mycket batteridrivet. En sak har vi dock inhandlat och det är en fin glaskula som inuti sig har en slinga med små lampor. Den ska det vara batterier till. Lampan är fastsurrad i en gardinstång och hänger så fint i ett fönster. I början när lampan kom hem till oss sa den andre personen i hushållet att den skulle släckas på kvällarna!!! Släckas!!!! Nån (!) skulle kliva upp i den mjuka soffan, balansera genom att hålla ett finger i soffryggen, sen räta upp sig och sträcka upp en hand till en liten svart knapp som skulle föras åt sidan. När nån (!) var klar och tagit sig ner på fast mark igen darrade benen i flera minuter.

Nu har vi diskuterat oss fram till en lösning. Den får brinna hela tiden och när batterierna tar slut så byter man, kanske en gång per vecka. Eftersom vi också, eftersom det var så billigt just där och då, köpte ett storpack med batterier så är det bara bra att dom blir använda.

Så nu lyser det och glimmar både här och där. Vi har varit på adventsfika och ikväll ska vi skriva julkort. Mysigt var ordet sa Bill!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *