Vad göra?

Ja inte vet jag. Men bråttom har jag inte. Fast jag försöker få det att låta så. Vad har man gjort förr om åren när man hade så bråttom. Ja det vet jag ju – man jobbade, tror jag det att det blev bråttom då.

Nu är det lugna gatan. Kak- och saffransbaket är klart sen länge, faktum är att jag undrar om det ska räcka till jul. Kanske måste baka fler? Jag har pyntat i flera veckor, och jag fick plats med nästan allt. Ibland tycker jag att det blir alldeles för mycket, men igår såg jag på TV några människor som hade så många tomtar så dom fick stå och äta. Det var fullt överallt. Det skulle jag aldrig medverka till, att jag inte fick plats att äta alltså!

Idag blaskade jag runt med en fuktig trasa i ”Biblioteket” – visst låter det tjusigt! Det är ett rum där jag har många bokhyllor och skrivbordet med min dator. När jag säger biblioteket tänker jag mig nåt tjusigt engelskt med slitna läderfåtöljer, mörk panel på väggarna och dämpad belysning, kanske gardiner med stora fasaner på. I brist på all denna rekvisita så kallar jag mitt enkla rum för biblioteket ändå.

Nu återstår sovrummet och kanske tar jag badrummet ordentligt en sväng. Men det är långt kvar till helgen. Det gäller att sprida sina gracer. Så nu, när solen skiner in och min skit-fot hindrar mej från en långpromenad så sätter jag mig väl i soffan och tar fram nåt handarbete en stund.

Ha en härlig tisdag!

Publicerat av

En kommentar till “Vad göra?”

  1. Kan ju inte påstå att jag jäktar heller och nog kan man ha något att stöka med hela tiden. Idag har jag gjort enbärsdricka och mer spickekött. Det jag gjorde förra veckan tog slut alltför fort så jag får göra nytt att ha till jul. Så får man ju ta hand om gubbarna som kommer och hälsar på och vill ha kaffe. Hoppas att du har det bra och härligt nu och att tomtarna inte blir bortjagade när du sätter igång snabeldraken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *