Mot nya djärva helgdagar

Nu är glada Julen slut slut slut. Ja alltså inte hela julen, men julafton. Va fort det gick!  Trots att jag är en kvinna i övre medelåldern (!) så väntar jag med spänning och förväntan på just den dagen.

Vi hade en jättemysig julafton tillsammans med barn, barnbarn och släkt. Maten var god och man kände igen sig på alla fat. Jag fick några paket vilket gladde mig oerhört. Det som också gladde oss alla var ett paket som kom till ett av barnbarnen. Hon hade längtat så och blev så himla glad vilket var väldigt roligt att se. Vi spelade spel vilket borde ha glatt mig ännu mer eftersom jag ällllskar att spela spel,  men tyvärr tillhörde jag inte det vinnande laget så lite surt var det allt.

Och rätt som det var satt jag hemma i pyjamasbyxorna och kollade på nån gammal film. Snipp snapp snut skulle man kunna säga.

Men nu är det nya högtidsdagar som gäller. Här jag sitter vid fönstret ser det väldigt kallt ut här utanför, minus 20 står det på termometern. Men himlen är rosa och det är så ljust. Kan bero på att jag legat och dragit mej länge, men det är ändå en skillnad från dagarna före julafton. Plötsligt tycker jag inte att allt det röda, mörka och lummiga passar lika bra. Jag vill in med ljus och tulpaner redan nu men ska så klart behärska mig till efter nyår.

Idag kanske jag inte ens tar min av sjukgymnasten rekommenderade 20-minuters-promenad utan lägger mej helt enkelt i soffhörnet och kollar in lite recept inför nyårsafton då det i år är min tur att stå för mat och logi.

 

Publicerat av

En kommentar till “Mot nya djärva helgdagar”

  1. Nej några frivilliga promenader blir det inte såna här dagar. Det är bara dumt att gå ut och frysa. Jag är väl tvungen att gå ut och hämta mera ved för i den här kylan går det hårt åt veden. Fick en värmefilt av sonen och den har jag inte provat ännu men det är säkert bra när man ska kura hop sig i soffan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *