Tre onda ting

Allt började så bra. Utvilad och pigg skuttade jag iväg och skottade lite, inprogrammerade motorvärmaren, åt frukost och fick skjuts ner på stan. Skulle gå och bläddra lite bland alla hängare i alla affärer. Efter bara 20 minuter började hälsporren – min kompis från Helvetet – att ömma. När jag fick chans på skjuts hem så tog jag den direkt. Var borta ca 45 minuter. Vad är det frågan om??

Trevligt fikafrämmande ingick i hemskjutsen och det var väldigt roligt. Ja nu hade jag så gott om tid, sen jag skrivit notan tills i morgon, så jag började förbereda en grandios middag. Rödingfilé med sås ”börr dö vän”, sparris och hemgjort potatismos i spritsade toppar. Härligt, nu skulle jag också använda min nyinköpta stektermometer till fisken.

Sagt och gjort. In i ugnen med termometer och fisk. Efter 10 minuter kände jag en konstig lukt, tittade på termometern som plötsligt inte visade nån grad alls. När jag ställde in hela ekipaget var graderna 22. Ut med allt och märkte då att hela termometern liksom hade smält ihop. Den var av gummi…. Vadå, en stektermometer som inte tål ugnen! Jag fattar ingenting. Fast när jag tänker efter så borde jag ha fattat att en sak som har batteri inte ska vistas i ugnen. Nu är den stora frågan – vad ska min 270-kronorstermometer användas till? Att stoppas i en kyckling när jag tar ut den ur ugnen i tid och otid tills gradantalet är det rätta?? Vad är det frågan om nr 2??

Såsen gick i alla fall bra. Den blev supergod. Vinflaskan som jag tog 2 dl ur åkte in i kylskåpet och lades på härför avsedd plats, dvs en liggande hylla där man ska förvara liggande flaskor. Nu hade jag förstås slarvat och inte dragit åt korken ordentligt, vilket fick till följd att vinet hade runnit ut. Bara lite. Men ändå så pass att det hade droppat ner i min fina tillbringare som jag använder bara till julen och har mjölk i. Det står God Jul på den och det är så roligt att den får vara framme ibland. Nu var mjölken – såklart hade jag nyss fyllt på tillbringaren – alldeles prickig eftersom vinet hade droppat ner i den. Vad är det frågan om nr 3??

Middan då?  Den blev fantastiskt god!

 

Publicerat av

En kommentar till “Tre onda ting”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *